Mazsihisz: Senki nem nyerészkedhet a Holokauszt emlékén

2018. Augusztus 23. / 16:51


Mazsihisz: Senki nem nyerészkedhet a Holokauszt emlékén

A Dohány utcai zsinagóga és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége által fenntartott (MAZSIHISZ) Zsidó Múzeum közvetlen szomszédságában, a Wesselényi utcában „Shoah Cellar” néven békében működik hosszú ideje egy „turistacsapda”. A Shoah Cellar nevű álmúzeum primitív történelemhamisítást „árul” gyanútlan látogatóinak borsos belépőjegy fejében, meggyilkolt magyar állampolgárok százezreinek emlékén nyerészkedik.


A közönséges csalást és szemérmetlen holokauszt-manipulációt tavaly év végén a Mazsihisz elnökének kérésére a Zsidó Múzeum igazgatója, Toronyi Zsuzsa hozta nyilvánosságra (ide és ide kattintva).

A csalás híre időközben már az izraeli parlamentig jutott, a Knesszetben is felszólaltak a holokauszttal kapcsolatos szemfényvesztés ellen, amelyért ebben az esetben történetesen egy izraeli állampolgár felel, a csalás mégis nyíltan és zökkenőmentesen zajlik tovább.

A Mazsihisz számára a Holokauszt emlékezete kiemelten fontos és minden ezzel kapcsolatos történelemhamisítás ellen következetesen fellép. A holokauszt emlékével senki nem élhet vissza, sem politikai, sem üzleti meggondolásból. Bár szomorú, de semmiben sem befolyásol bennünket, hogy a Shoah Cellart működtető, a holokauszton nyerészkedő csaló történetesen éppen izraeli állampolgár.

shoacellar_2.jpeg

A Mazsihisz megtette a szükséges és lehetséges jogi lépéseket annak érdekében, hogy az álmúzeum ne folytathassa működését.

Amennyiben belátható időn belül nem szakad vége a szélhámosságnak, további lépéseket fogunk tenni, együttműködve a gátlástalan csalás ellen fellépő spontán kezdeményezésekkel.

Nem lehet hagyni, hogy – a valódi zsidó örökség zsidó és nem zsidó látogatóit becsapva, a magyar zsidó turisztikai infrastruktúrára rátelepedve – gátlástalan csalók tovább hazudjanak a magyar történelemről, amelyet továbbadni úgy, ahogy történt, zsidó és nem zsidó magyarok közös felelőssége.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek