Macron elnök: Franciaország egy nap elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának

2018. Március 09. / 10:42


Macron elnök: Franciaország egy nap elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának

De az a nap nem mostanában jön el.

Emmanuel Macron szerdán a francia zsidó ernyőszervezet, a CRIF vendége volt és ennek elnöke szögezte neki a kérdést, kívánja-e követni kollégája, Donald Trump döntését? Macron szerint „barátja”, Trump elnök hibát követett el Jeruzsálem Izrael fővárosakénti egyoldalú elismerésével. Franciaországnak meg kell őriznie pártatlanságát a palesztin-izraeli konfliktusban, hogy közvetíthessen a felek között, az Egyesült Államok már nem képes erre Macron szerint.


A béketárgyalások folyamán jöhet el a pillanat, amikor Franciaország Jeruzsálemet Izrael fővárosaként deklarálja, mivel ezt a konfliktust Washingtonból vagy Párizsból nem lehet deklarációkkal megoldani, csak az érintettek közti tárgyalások révén.

Hangsúlyozta azt is, hogy Izrael biztonságának garantálása nem olyasmi, amiről vitát lehetne nyitni és az Izrael elleni bojkottmozgalmakat is elfogadhatatlannak nyilvánította. Harcot hirdetett a zsidókkal szembeni erőszakcselekmények ellen is, amelyek Franciaországban nem ritkák, mint mondta, Franciaország nem lenne többé önmaga, ha zsidó polgárai elhagynák amiatt, hogy nem érzik magukat biztonságban.

Az Alliance írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek