Maccabi: Heisler András egyéni csúccsal kategóriagyőztes

2019. Augusztus 06. / 14:16


Maccabi: Heisler András egyéni csúccsal kategóriagyőztes

Szerző: Kácsor Zsolt

A seniorok között 1500 méteres gyorsúszásban indult Heisler András,  a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke ma a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában megrendezett Maccabi-versenyen. 


A Mazsihisz elnöke is gyarapította a magyar delegáció éremgyűjteményét a 15. Európai Maccabi Játékokon, hiszen a szövetség világi vezetője 1500 méteres gyorsúszásban állt rajhoz Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Habár a medencében a verseny alatt összesen 8-an úsztak, a senior kategóriában ketten mérkőztek meg egymással: Heisleren kívül a német Feicht Guenter. 

IMG_20190806_142330.jpgElrajtol a mezőny

Heisler végig magabiztosan vezetett Guenter előtt, az ötven méteres fordulókat olyan szintidőkkel hozta, hogy a német sportoló nem reménykedhetett a győzelemben. A 22. percnél történt a legnagyobb dráma: ekkor Heisler 22 perc 37 másodperces szintidővel fordult rá a következő ötven méterre, Guenter pedig csupán egyetlen másodperccel maradt le mögötte. Ám az ellenfél fokozatosan fáradt, így a Mazsihisz elnöke a célban három percet vert rá: Heisler az 1500 méteres távot 33 perc 17 másodperccel úszta le, míg Feicht Guenter 36 perc 17 másodperces eredménnyel zárta a versenyt.

IMG_8463.jpgAz elnök átveszi az érmet (Fotó: Nagy Ákos)

Heisler András számára ez nem csak amiatt kiemelkedő eredmény, mert egyéni csúccsal teljesítette a távot, hanem azért is, mert az eredményhirdetéskor az ő tiszteletére hangzott föl Magyarország nemzeti himnusza.  

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek