Maccabi: Heisler András egyéni csúccsal kategóriagyőztes

2019. Augusztus 06. / 14:16


Maccabi: Heisler András egyéni csúccsal kategóriagyőztes

Szerző: Kácsor Zsolt

A seniorok között 1500 méteres gyorsúszásban indult Heisler András,  a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke ma a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában megrendezett Maccabi-versenyen. 


A Mazsihisz elnöke is gyarapította a magyar delegáció éremgyűjteményét a 15. Európai Maccabi Játékokon, hiszen a szövetség világi vezetője 1500 méteres gyorsúszásban állt rajhoz Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Habár a medencében a verseny alatt összesen 8-an úsztak, a senior kategóriában ketten mérkőztek meg egymással: Heisleren kívül a német Feicht Guenter. 

IMG_20190806_142330.jpgElrajtol a mezőny

Heisler végig magabiztosan vezetett Guenter előtt, az ötven méteres fordulókat olyan szintidőkkel hozta, hogy a német sportoló nem reménykedhetett a győzelemben. A 22. percnél történt a legnagyobb dráma: ekkor Heisler 22 perc 37 másodperces szintidővel fordult rá a következő ötven méterre, Guenter pedig csupán egyetlen másodperccel maradt le mögötte. Ám az ellenfél fokozatosan fáradt, így a Mazsihisz elnöke a célban három percet vert rá: Heisler az 1500 méteres távot 33 perc 17 másodperccel úszta le, míg Feicht Guenter 36 perc 17 másodperces eredménnyel zárta a versenyt.

IMG_8463.jpgAz elnök átveszi az érmet (Fotó: Nagy Ákos)

Heisler András számára ez nem csak amiatt kiemelkedő eredmény, mert egyéni csúccsal teljesítette a távot, hanem azért is, mert az eredményhirdetéskor az ő tiszteletére hangzott föl Magyarország nemzeti himnusza.  

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
„A világ az izmos butáké”
2019. Szeptember 05. / 12:43

„A világ az izmos butáké”

Zsidó világ
Kácsor Zsolt: Doktor Moll és a zsidó gyerekzug

Kommentek