Kiválóan felszerelt mentőautóval gazdagodott a Mazsihisz Szeretetkórháza

2022. Szeptember 05. / 10:42


Kiválóan felszerelt mentőautóval gazdagodott a Mazsihisz Szeretetkórháza

A Mazsihisz  Szeretetkórháza betegszállításra és rendezvénybiztosításra is alkalmas, a legmagasabb szintű egészségügyi felszereltséggel rendelkező esetkocsival gyarapodott, amely már megkapta a működési engedélyt, és az elmúlt napokban szolgálatba is állították – derül ki a Szeretetkórház hivatalos Facebook-oldalán megjelent bejegyzésből.

Ez év elején dr. Shemesh Assaf főigazgató kezdeményezésére született az a gondolat, hogy fogjon össze közösségünk, fenntartónk és a nemzetközi szervezetek és teremtsük meg anyagi feltételét annak, hogy a 25 éve szolgálatban álló betegszállító gépkocsit egy korszerű több feladat ellátására alkalmas mentőgépkocsira cseréljük le – olvasható a Szeretetkórház Facebook-posztjában. 

A Mazsihisz Szeretetkórházért Közhasznú Alapítvány bevonásával megkezdődött az adományok fogadása. Három hónap alatt az adományozók megteremtették a beszerzés lehetőségét. Akinek fontos volt a cél, lehetőségeihez képest támogatta az elképzelés megvalósulását. Nem az számít, hogy pár ezer forint, vagy milliós adomány. Az számít, hogy akik adtak, azoknak fontos volt, hogy megvalósuljon a cél.

ment.jpgFotók: Szentgyörgyi Ákos/BZSH

2022 év közepén megérkezett a részben felszerelt gépkocsi. Az Európai Zsidó Kongresszus biztosította a forrást a jármű felszerelésére, ami ez év augusztusára befejeződött és készen álltunk a hatósági vizsgára. A kórház szakmai csapatának felkészítése után sikeresen megfelelt a mentőegység a hatósági szemlén, amelynek eredményeként 2022. augusztus végén a kórház megkapta a működési engedélyt betegszállításra, őrzött betegszállításra, valamint rendezvénybiztosításra.

A mentőszemélyzet felkészítése után 2022. augusztus 28-án az első rendezvény biztosításával az egység elkezdte a zsidó közösség és a magyar lakosság szolgálatát. A most zajló Zsidó Kulturális Fesztivál és az őszi ünnepek helyszínein találkozhatnak az egységgel a különböző rendezvényhelyszíneken.

Forrás: Szeretetkórház/Facebook

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek