Kecskemét adhat otthont a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Tanács konferenciának 2018-ban

2015. November 20. / 12:26


Kecskemét adhat otthont a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Tanács konferenciának 2018-ban

Forrás: hiros.hu


Szándéknyilatkozatot írtak alá a közelmúltban a kecskeméti városházán. A dokumentum szerint a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Tanács, Kecskemét önkormányzata, valamint a római katolikus egyház és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége kinyilvánítja együttműködési szándékát annak érdekében, hogy 2018-ban Kecskemét adjon otthont a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Tanács konferenciájának.


A szándéknyilatkozat szerint a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Tanács delegációja vállalja, hogy a javaslatot kedvező elbírálásra saját elnöksége elé terjeszti. A városházi egyeztetésen jelenlevők egyetértettek abban, hogy 2018 legyen az egyházak és a felekezetek közötti párbeszéd és együttműködés éve. Kecskemét önkormányzata kezdeményezi, hogy ennek központja településünk legyen. Az aláíró felek elhatározták, hogy a konferencia megrendezésének feltételeiről tárgyalást kezdeményeznek. Városunk vezetése azt is vállalta, hogy a helyi lakosságot az együttműködési szándékról tájékoztatja, és a megvalósításba a lehetőségek szerint bevonja.

A dokumentumot Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, Anette Adelmann, a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Tanács ügyvezető főtitkára, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke, Feldmájer Péter, a szövetség közép-magyarországi területi csoportjának elnöke, valamint kezdeményezőként Róna Tamás, az Alföldi Régió vezető rabbija látta el kézjegyével.

A teljes írás ide kattintva olvasható el

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek