Heisler András vallási bíróság elé várja Köves Slomót

2021. Május 06. / 09:52


Heisler András vallási bíróság elé várja Köves Slomót

Az alábbiakban Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének közleményét tesszük közzé arról, hogy keresetet nyújtott be Köves Slomóval szemben a magyarországi Bét Dinhez. A vallási bíróság feje, dr. Frölich Róbert főrabbi befogadta a dokumentumot.

KÖZLEMÉNY

Az EMIH vezető rabbija, Köves Slomó egy jeruzsálemi vallási bírósághoz (Bét Din) fordult az örökjáradék elosztásának ügyében. A Mazsihisz megkérdőjelezte a jeruzsálemi bíróság joghatóságát, megtagadta részvételét a jeruzsálemi ortodox vallási bíróság tárgyalásán, ezért Köves Slomó szerint a Mazsihisz nem zsidó felekezet. Köves azt állítja, a zsidó emberek közötti vitás ügyeket Bét Din előtt kell rendezni. 

Legyen így. 

A mai napon, mint zsidó ember, keresetet nyújtottam be Köves Slomóval szemben a Magyarországi Bét Dinhez, amelynek feje, dr. Frölich Róbert főrabbi befogadta a dokumentumot. 

Köves Slomó, az amerikai Chabad mozgalomhoz tartozó EMIH vezető rabbija ugyanis az elmúlt időszakban, több alkalommal tett a közvélemény előtt rám nézve sértő megjegyzéseket. Legutóbb „ateistának” és „Isten létezésében bizonytalan textilvállalkozónak” nevezett. 

Várom Köves Slomó megjelenését a vallási bíróság, a Bét Din előtt. Álljon helyt kijelentéseiért. Ha nem jön el, azzal a saját véleménye szerint kérdőjeleződik meg személyének és az általa vezetett közösségnek zsidósága.  

Ezt a lehetetlen egyenletet pedig nem én, hanem Köves Slomó állította fel. Sajnálom. 

Budapest, 2021. május 6. / 5781. Ijár 24. 

Heisler András
elnök

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek