Heisler András vallási bíróság elé várja Köves Slomót

2021. Május 06. / 09:52


Heisler András vallási bíróság elé várja Köves Slomót

Az alábbiakban Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének közleményét tesszük közzé arról, hogy keresetet nyújtott be Köves Slomóval szemben a magyarországi Bét Dinhez. A vallási bíróság feje, dr. Frölich Róbert főrabbi befogadta a dokumentumot.

KÖZLEMÉNY

Az EMIH vezető rabbija, Köves Slomó egy jeruzsálemi vallási bírósághoz (Bét Din) fordult az örökjáradék elosztásának ügyében. A Mazsihisz megkérdőjelezte a jeruzsálemi bíróság joghatóságát, megtagadta részvételét a jeruzsálemi ortodox vallási bíróság tárgyalásán, ezért Köves Slomó szerint a Mazsihisz nem zsidó felekezet. Köves azt állítja, a zsidó emberek közötti vitás ügyeket Bét Din előtt kell rendezni. 

Legyen így. 

A mai napon, mint zsidó ember, keresetet nyújtottam be Köves Slomóval szemben a Magyarországi Bét Dinhez, amelynek feje, dr. Frölich Róbert főrabbi befogadta a dokumentumot. 

Köves Slomó, az amerikai Chabad mozgalomhoz tartozó EMIH vezető rabbija ugyanis az elmúlt időszakban, több alkalommal tett a közvélemény előtt rám nézve sértő megjegyzéseket. Legutóbb „ateistának” és „Isten létezésében bizonytalan textilvállalkozónak” nevezett. 

Várom Köves Slomó megjelenését a vallási bíróság, a Bét Din előtt. Álljon helyt kijelentéseiért. Ha nem jön el, azzal a saját véleménye szerint kérdőjeleződik meg személyének és az általa vezetett közösségnek zsidósága.  

Ezt a lehetetlen egyenletet pedig nem én, hanem Köves Slomó állította fel. Sajnálom. 

Budapest, 2021. május 6. / 5781. Ijár 24. 

Heisler András
elnök

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Rajtunk, mai zsidókon megnyilvánul az isteni kegyelem

Kommentek