Hajléktalanokat látott vendégül a zsidó közösségi ház

2016. December 10. / 17:46


Hajléktalanokat látott vendégül a zsidó közösségi ház

A Bálint Házban tartották idei évzáró ünnepségüket a Fedél Nélkül című hajléktalan-újság terjesztői. A Bálint Ház, küldetése értelmében, mindenkit befogad, akinek nem jut hely, hogy ki-ki együtt lehessen azokkal, akiket szeret és mindenki megtarthassa ünnepeit. Ezért érezték kötelességüknek, hogy helyet adjanak ennek a kezdeményezésnek.


fed__ln__lk__l_b__linth__z.jpg
Fotó: Szentgyörgy Ákos


Az évzáró esemény pénteken kora délután kezdődött, amelynek alakalmából átadták az év terjesztőinek szánt elismeréseket, majd azt követően a Kaláka együttest 20 évig erősítő Huzella Péter és a bokszolóként, Radics Béla-tanítvány gitárosként és szegénységellenes szociális aktivistaként egyaránt tevékeny Baranyecz István, Branyó adtak koncertet az egybegyűlteknek, majd az ez évi számok szerzői olvastak fel alkotásaikból Libor Laura és Molnár Eszter színésznők társaságában.

A Bálint Ház és a Fedél Nélkül együttműködése több évre tekint vissza, ez volt a negyedik közös ünnepségük. Ezúttal azonban a MAZSIHISZ is részt vett az eseményen, Radnóti Zoltán a közelgő Hanukáról beszélt az ünneplőknek és – mint a híres Rejtő-kezdőmondatban – a MAZSIHISZ-t képviselte az a több kiló sajtos pogácsa is, amellyel a hitközség hozzájárult az ünnephez. A gesztus jelzésértékű: azt tudatta, hogy Magyarország szerintünk is mindannyiunk közös hazája és azért kell együtt dolgoznunk a szolidaritás erősítésén, hogy valóban mindannyian otthonra lelhessünk ebben a közös hazában.


■ Mi az a Fedél Nélkül? ■


Fedél Nélkül című újság Magyarországon megjelenő, hajléktalanok által írt, szerkesztett és terjesztett utcalap a Menhely Alapítvány kiadásában. Alapvető célja olyan olvasható, közérdeklődésre számot tartó lapot adni az olvasóknak, mely – egyedi jellegzetességeinek megőrzése mellett – kívül-belül méltó társa lehet a Nyugat-Európában már sok helyütt létező, népszerű utcalapoknak.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
A Bálint Ház nyári tábort indít
2021. Április 19. / 13:34

A Bálint Ház nyári tábort indít

Élet + forma
A Mazsihisz és önkéntesei a járvány ellen (videó)
Hírek, lapszemle
Szakmai díj a Salgótarjáni utcai zsidó temető gondozásáért

Kommentek