Frölich-Köves vita a Sorsok Házáról

2018. Október 05. / 13:52


Frölich-Köves vita a Sorsok Házáról

A nagy vitákat kiváltó, jelenleg tervezés alatt álló Sorsok Házáról rendeztek nyilvános párbeszédet a Bálint Házban csütörtökön este. A telt házas rendezvényen – amelyet Rangos Katalin moderált – Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga rabbija és Köves Slomó rabbi, az EMIH egyik alapítója és vezetője vitázott egymással.


frolich_koves_vita.jpg

Frölich Róbert többek között bírálta a kiállítás eddig nyilvánosságra került koncepcióját, fölhívta a figyelmet arra, hogy a tárlatnak nem szabad aránytévesztőnek lennie. Közölte: azért rossz ötlet, hogy a Sorsok Háza az EMIH-hez kerül, mert a holokauszt nem zsidó, hanem nemzeti ügy. Úgy vélte: Schmidt Mária eddigi munkássága nem garancia arra, hogy az intézmény nem lesz aránytévesztő.

Köves Slomó
kifejtette a tárlat koncepcióját, de közölte azt is, hogy konkrétumokat egyelőre még nem lehet tudni róla. Rámutatott: ő maga személyesen és közössége is abban érdekelt, hogy minél szélesebb kört vonjanak be a tartalom kialakításába. Mint mondta, nincs rejtett forgatókönyv, ezért bátorítja a szakembereket, hogy vegyenek részt a közös gondolkodásban. S hogy ebben mi lesz Schmidt Mária szerepe? Erre a kérdésre annyit mondott: semmi.


Az alábbiakban megtekinthetik a rendezvényről készült videót.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek