Éljen az elektronikus rabbikar: Köszönjük!

2020. Június 04. / 10:34


Éljen az elektronikus rabbikar: Köszönjük!

Dicsőségtáblánkon Verő Tamás, Schőner Alfréd, Frölich Róbert, Darvas István, Radnóti Zoltán, Markovics Zsolt, Fináli Gábor, Totha Péter Joel, Radvánszki Péter, Szerdócz Ervin, Schönberger András, Róna Tamás, Kurucz Ákos és kivétel nélkül mindenki, hálásak vagyunk. 


Nehéz hónapok előtt és után vagyunk. Ha valamikor, most volt és lesz igazán szükség lelki vezetőkre, és nekünk voltak lelki vezetőink, köszönjük. Jó volt látni Kardos Péter főrabbit, túl a nyolcvanon, zoomon előimádkozni, tanítani, jó volt követni Frölich Róbertet online, imádkozni, tanítani, beszélgetni barátaival, nekik, Dési Jánosnak és Gábor Györgynek is köszönjük.

Jó volt együtt készülni széderre Deutsch Péterrel, Fehérváry Mercédesszel és Zucker Immánuel kántorral, megtanulni levezetni a széder estét Verő Tomival, aki hihetetlen energiákat mozgósított, mindent kitalált és megszervezett és levezetett, összehozott időset és fiatalt és most, lezárások idején sem állhattak ellent neki a kontinensek, óceánok, óriásközösségeket segített együtt imádkozni – hála csodálatos munkatársának, Nógrádi Gergely kántornak is és a technikai háttér biztosításáért Lantai Dávidnak. És a sok-sok videó elkészítéséért köszönet Kökényesi Gábornak.

Schőner Alfréd főrabbi úr villámgyorsan, hatásosan tette otthonossá önmaga és mások számára a virtuális teret, mesélt, ahogy szokott, imádkozott egy már jóformán csak általa ismert hagyomány szellemében, gesztusaival.

Rabbik_cikk_borito-logoval.jpg

Markovics Zsoltnak köszönhetjük a hitközségi kohézió további erősödését, kiváló beszélgetőpartnerei között ott volt zoom-istentiszeleten Kelemen Katalin rabbi is, jelezve, hogy nem csak szervezetileg, amúgy is összetartozunk: egy nép, egy szív.

Darvas István és Radnóti Zoltán rabbi közösen imádkoztak, tartós szövetséget hoztak létre két erős, fontos közösségünk között, Radnóti rabbi kvízt csinált minden napra, meséről gondoskodott (mint Verő Tomi).

Totha Péter főrabbi hétről-hétre online imádkozott és tanított összefogva a győri és a dél-pesti közösségeket. Schönberger András főrabbi a pécsi közösségnek tartott zoomos tanítást, továbbá a két főrabbi közösen is tanítottak és imádkoztak.

Szerdócz Ervin főrabbi a Facebookon való állandó jelenlétével, rövid gondolatokkal, tanításokkal folyamatosan erősítette a közösségünk apraját-nagyját.

Róna Tamás főrabbi a Youtube csatornán keresztül tanított minden héten, továbbá zoomon keresztül tartott imádkozást, felnőttoktatást, gyermek Talmud Tórát hetente többször. Köszönjük a főrabbi úrnak, hogy idejéből még arra is futotta, hogy saját hetilapot írt Gondolatok címmel a közösség számára.

Radvánszki Péter rabbi és Budai Miklós kántor közös, bölcs és mély előadásaiért szintén hálásak lehetünk. Miklós Dóri jelenleg is online oktat zsidóságról már közel 100 érdeklődőnek.

Sokan szoktunk össze, találtunk vigaszt egymás jelenlétében és még sokáig szükségünk lesz egymásra, jól fognak jönni a tartalékok.

Köszönjük mindenkinek!
Köszönjük, kedves rabbik!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
Mai születésnapos: Bródy János, a 75 éves Tini
Kultúra
A költészet napjára: a meggyilkolt versek emlékezete

Kommentek