Együtt a testvérek: keresztény-zsidó-moszlim hanukai gyertyagyújtás a MAZSIHISZ-nél

2017. December 14. / 11:19


Együtt a testvérek: keresztény-zsidó-moszlim hanukai gyertyagyújtás a MAZSIHISZ-nél

Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek és Dr. Assani Omar, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház orvosigazgatója együtt gyújtanak hanukagyertyát a MAZSIHISZ gyöngyösi taghitközségének híveivel vasárnap, december 17-én, vasárnap.A Gyöngyösi Start Műhely nevű klubban (Gyöngyös, Fő tér 9) december 17-én, vasárnap 18:30 órától különleges nyilvános hanukai gyertyagyújtásra hívja a város polgárait a Gyöngyösi Zsidó Hitközség.

A város vezetői mellett jelen lesz még Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája és Dr. Assani Omar, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház moszlim vallású orvosigazgatója is, a Gyöngyösi Zsidó Hitközség vezetőjének, Weisz Péter kórházigazgatónak az első helyettese, és mind a görögkatolikus érsek, mind pedig a moszlim kórházi vezető meggyújtja a zsidó hívekkel közösen a hanuka egy-egy lángját az ünnep hatodik napján.

Az eseményen köszöntőt mond Weisz Péter, a Gyöngyösi Zsidó Hitközség elnöke és Darvas István főrabbi. Közreműködik: Klein Judit énekművész, Éles István, Karinthy-gyűrűs humorista.

A fények a téli sötétséggel szemben egyedül gyengék, ezért fontos a változó világra nyitott zsidóságot képviselő MAZSIHISZ számára a vallások közötti hidak építése, az egyházi kórházak (a Zsidókórház, a református Bethesda, a katolikus Szent Ferenc és Budai Irgalmas Rendi Kórház) közötti állandó együttműködés és a közös ünneplés, a kölcsönös megértés Magyarország polgárai között, a felekezeti bezárkózás, félelem és gyűlölet helyett a bizalom erősítése.

Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek