Csaknem 15 ezren voltak a Zsidó Kulturális Fesztiválon – köszönjük!

2022. Szeptember 20. / 16:55


Csaknem 15 ezren voltak a Zsidó Kulturális Fesztiválon – köszönjük!

A Zsidó Kulturális Fesztiválok sorában az idei rekordot döntött a nézőszámok tekintetében, hiszen még nem volt rá példa, hogy csaknem 15 ezren legyenek kíváncsiak a programjainkra. Köszönjük a szervezők, a fellépők, a közreműködők, az önkéntesek, a technikai és az adminisztrációs segítők munkáját, s nem utolsó sorban köszönet a közönségünknek és a támogatóinknak.

cimlap-cikk.jpg

Mút héten véget ért a 24. Zsidó Kulturális Fesztivál, amelyen az eladott jegyek száma bőven meghaladta a 12 ezret. Több száz jegyet felajánlottunk a támogatóinknak, s mivel számos kísérőprogramot ingyenessé tettünk, nézők száma csaknem elérte a 15 ezret, ami a fesztiválok történetében az eddigi legmagasabb szám.

A legtöbben Koncz Zsuzsa koncertjén voltak a Dohány utcai zsinagógában, ahol ráadásul minden egyes programon olyan sokan vettek részt, hogy a karzatokat is meg kell nyitnunk – évek óta nem volt rá példa, hogy a Dohányban ez valamennyi esemény esetében megtörténjen. Több telt házas rendezvény volt a Rumbachban is, ilyen volt például a Radnóti-est vagy a spanyol Mara Aranda koncertje, s szinte telt ház volt a Malek Andi Soulistic koncertjén is. 

Az említett Mara Aranda-koncert „diplomáciai csúcstalálkozóvá” alakult, hiszen az eseményre eljött az izraeli és az új amerikai nagykövet, valamint a spanyol nagykövetség több magas rangú diplomatája. 

cikk-1.jpg

A Hegedűs Gyula utcai zsinagógában nagyon sokan voltak Falusi Mariann Klezmer koncertjén és a Teszter Nelli-Nógrádi Gergely szerzőpáros Forró csokoládé című ősbemutatóján. Erre külön büszkék lehetünk, hiszen a közösségünk két elismert tagjáról van szó, akik nem egy egyszerű koncerttel készültek, hanem egy különleges produkcióval.

Emelte a fesztivál rangját, hogy idén együttműködéseket kötöttünk a Madách Színházzal és a Magyar Zene Házával. 

A fesztiválra idén is több olyan közösség kapott ingyenes belépési lehetőséget, amelyeknen gondot jelentett volna a jegyvásárlás: a Vakok Állami Intézete, a Baptista Szeretetszolgálat, a BZSH Herman Lipót és Héber Imre Klubok tagjai, a Bálint Ház Shalom klubja, a MAZS Alapítvány – Jaffe családsegítő program támogatottjai.

ZSKF_koszonjuk_facebook_cover.jpg

Köszönjük a művészek és a technikai személyzet munkáját, valamint a támogatásokat is. Az idei fesztivált támogatta Erzsébetváros önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap, a MAZSÖK, Spanyolország Nagykövetsége, Izrael Állam Nagykövetsége, a XIII. kerület és az El-AL légitársaság.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek