Az ideális társadalom – művészeti pályázatot hirdet a Raoul Wallenberg Egyesület

2018. Október 09. / 10:34


Az ideális társadalom – művészeti pályázatot hirdet a Raoul Wallenberg Egyesület

A Raoul Wallenberg Egyesület művészeti pályázata általános iskolás tanulók számára. A Raoul Wallenberg Egyesület névadója születésének 106. évfordulója alkalmából vizuális művészeti pályázatot hirdet „Az ideális társadalom” címmel általános iskolások számára három korcsoportban: 9 éves korig, 9-12 éveseknek, valamint 12 év felettieknek.


A vészkorszakban üldözött magyar zsidók ezreit megmentő svéd diplomata neve alatt kiírt pályázattal az üldözés és kirekesztés veszélyeire, valamint az egymás elfogadásának fontosságára és szépségeire szeretnénk felhívni a fiatalabb korosztály figyelmét.

A pályázó fiataloktól olyan alkotásokat várunk, melyeken keresztül bemutatják azt a toleráns, emberarcú országot, melyet ideálisnak tartanak

  • Mutassák be az együttélés lehetséges útjait, szépségét;
  • Mutassanak be olyan jelenségeket, melyek veszélyeztetik az emberi együttélést;
  • Mutassák be a különböző kisebbségi csoportok {nemzeti, etnikai, egészségügyi, vallási), illetve a mélyszegénységben élők, hajléktalanok helyzetét;
  • Mutassák be, milyen módjai lehetnek a kiközösített, veszélyben lévő vagy akár üldözött embertársaik megsegítésének;
  • Mutassanak be egy kitalált „hétköznapi hőst”, aki tetteivel jobbá teszi embertársai életét;
  • Mutassák be az általuk elképzelt ideális társadalmat, a sokszínűséget középpontba helyezve.

Pályázni lehet festménnyel, grafikával, akár a számítógép segítségével készített alkotásokkal is, fotóval, mobiltelefon segítségével felvett (maximum 5 perc terjedelmű) alkotásokkal. Pályázóink több pályaművet is beadhatnak

Pályaműveket neves szakemberekből álló zsűri bírálja el, a legjobb pályaművekből virtuális kiállítást hozunk létre honlapunkon.

Mindhárom kategória első helyezettje 10, a második helyezett 6, a harmadik pedig 4 ezer forint értékű díjazásban részesül” Az ünnepélyes díjátadó egyúttal a pályaművekből nyitott kiállítás megnyitója is lesz Budapesten.

A pályázó a pályázat beadásával hozzájárul, hogy a Raoul Wallenberg Egyesület a pályaművet a virtuális és az ünnepi kiállítás megrendezéséhez szabadon felhasználhatja.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. december 15. A pályaművekre írják rá a pályázó nevét és életkorát. A Pályaműveket a Raoul Wallenberg Egyesület címére kérjük eljuttatni: 1363 Budapest, Pf.: 39.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek