A zsidó hagyomány változó etikája és a modern világ – Dr. Balázs Gábor szemináriuma

2018. Február 14. / 14:25


A zsidó hagyomány változó etikája és a modern világ – Dr. Balázs Gábor szemináriuma

A Bálint Ház a Mozaik Zsidó Közösségi Hubbal együttműködve a nagy érdeklődésre való tekintettel folytatja: „A zsidó hagyomány változó etikája és a modern világ” – Dr. Balázs Gábor szemináriumát. A következő előadásra, melynek témája: Zsidó közösségi etika – az adományozás (cdáká) kérdésköre, 2018. február 15. (szerdán), 18:00 órától kerül sor az Izraeli Kulturális Intézetben (Budapest VI. ker., Paulay Ede u. 1.) Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.


Új témákon keresztül vizsgálják, hogy vajon releváns marad-e az ó- és középkori alapokon nyugvó zsidó hagyomány erkölcsisége a modern ember számára. A pre-modern korokban élt emberek számára erkölcsi szempontból meghatározó volt a hagyomány tekintélye és a közösséghez tartozás szabályai. Vajon a „tiszta ész” autoritását elfogadó és önmagát független individuumnak tekintő modern ember tud még tanulni valamit élet és halál, szexualitás, egyén és közösség, tudomány és morál kérdéseiben a zsidó hagyomány erkölcséből?

Az előadások klasszikus és modern zsidó források közös elemzésére és megvitatására épülnek. Noha a témák összefüggenek, de az egyes előadások önmagukban is érthetőek. A részvételhez nem szükséges előképzettség.

Az előadásokat Dr. Balázs Gábor eszmetörténész tartja, aki képzettségét elsősorban izraeli egyetemeken szerezte.

Az eseményre regisztrálni ide kattintva lehet

Az esemény klub jellegénél fogva kizárólag az első 30 jelentkezőt tudjuk csak regisztrálni és beengedni a terembe. A teljes szemináriumra szóló bérlet ára 5000 Ft (HŰSÉG BÁLINT KÁRTYA - www.balinthaz.hu/tagsagi), persze ha te csak egy előadásra jönnél akkor 900 Ft-ért tudsz belépőt vásárolni.

Részletes információk ide kattintva


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek