A Real Madrid és a zsidók – 116 éves a spanyol sztárcsapat

2018. Március 08. / 16:54


A Real Madrid és a zsidók – 116 éves a spanyol sztárcsapat

Kivel lett először bajnok a királyi gárda? Igen, egy magyar zsidó edzővel, nélkülünk ezek se lennének a fasorban se. Mindent nekünk köszönhet a napokban 116 éve alakult klub. Cristiano Ronaldo meg cionista és persze gratulálunk a Real Madrid futballcsapatának, akik Bajnokok Ligája győzelemmel, s egyben továbbjutással ünnepelték születésnapjukat.


Hertzka Lipót több bajnokságot is nyert a Benficával, kiváló edző volt, pályafutása egyik legfényesebb pontja az volt, mégis, amikor a Real Madriddal lett az első a spanyol bajnokságban 1931-32-ben. A kiváló magyar zsidó sportember épp ráért, beugrott, bajnokot csinált a csapatból, aztán a szezon végén vette a kalapját. Been there, done that (Megcsinálta, továbbment)

Ugorjunk.

Nagyobbacskát, a jelenbe. Cristiano Ronaldohoz, akit nem hagy békén az Izrael bojkottját céljául kitűző mozgalom, a BDS. Egy izraeli reklámban szerepelt 2016-ban, azonnal rátámadtak és az izraeli megszállás ügynökének nevezték, ő azonban nem zavartatta magát és beépült az izraeli reklámiparba, jó, forgatott új reklámfilmet is.

ronaldo_izrael_2.jpg

A mi Ronaldonk egyszerűen szeret minket, annyira, hogy az izraeli, a Magen David Adom (szó szerint Vörös Dávid Csillag, magyarul Vöröskereszt) által indított véradó akciónak is az arcává vált. Nem bojkottál és minél jobban szeretnék, hogy tegye, ő annál jobban ragaszkodik Izraelhez.

Értékeljük önzetlen szeretetét, hálából kap tőlünk egy ünnepi cikket, amelyben Herzka Lipóttal együtt emlegetjük a Real Madrid 116. születésnapján Cristiano Ronaldo éljen 120 évig, a Real Madrid, amelynek már csak négy éve van százhúszig, éljen még sokkal tovább.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
Új otthonukban a nyírségi fehér oroszlánok
Kultúra
Így dedikált Radnóti Miklós
2019. Március 26. / 12:53

Így dedikált Radnóti Miklós

Kommentek