A Mazsihisz vezetése a brüsszeli antiszemitizmus elleni fórumon

2022. November 16. / 14:57


A Mazsihisz vezetése a brüsszeli antiszemitizmus elleni fórumon

Heisler András, a Mazsihisz elnöke és dr. Kunos Péter, a Mazsihisz-BZSH ügyvezető igazgatója is részt vesz azon a kétnapos, az antiszemitizmus elleni harc erősítése érdekében összehívott nemzetközi tanácskozáson, amely ma kezdődött Brüsszelben. A rendezvény szervezői a Antiszemitizmus Elleni Harc Mozgalom (Combat Antisemitism Movement – CAM) és a Küzdelem az Online Antiszemitizmus Ellen (Fighting Online Antisemitism – FOA) nevű civil szervezet. 

A világszerte erősődő antiszemita jelenségek elleni harc erősítése hívta életre a Combat Antisemitism Movement (CAM) és a Fighting Online Antisemitism (FOA) nevű civil szervezetek kezdeményezését, amely többek között azt célozza, hogy az online térben, a közösségi média minél szélesebb körű igénybe vételével vehessük fel a küzdelmet a zsidóság elleni, egyre terjedő gyűlöletbeszéd ellen. 

help.jpg

Fontos információ, hogy ezen a nemzetközi rendezvényen mutatják be és élesítik a Report it (Jelentsd) elnevezésű, új internetes portált, amelyen az antiszemita jelenségek, atrocitások, szóbeli és fizikai inzultusok bejelentéseit teszik majd közzé.

Különös hangsúlyt kapott a mostani brüsszeli rendezvény annak apropóján, hogy miután az amerikai rapper, Kanye West éles zsidóellenes kijelentéseket tett, az amerikai közösségi médiában egyre több követőre találtak a rapper alaptalan sztereotípiákat tápláló, civilizált emberhez méltatlan kirohanásai.

A kétnapos tanácskozáson részt vesz a Mazsihisz képviseletében Heisler András elnök és dr. Kunos Péter ügyvezető igazgató, akik mind a plenáris üléseken, mind a workshopokon ismertetik a magyarországi zsidóság helyzetével kapcsolatos tapasztalatokat.

(Címlapkép: Heisler András hozzászólása a tanácskozáson)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma 125 éve hunyt el Finály Henrik, korának kiemelkedő filológusa
Hírek, lapszemle
Veszprém: Emlékpark lesz a régi zsidó temető