A Mazsihisz pénzadománya a kárpátaljai magyar zsidó közösségnek

2022. December 06. / 20:20


A Mazsihisz pénzadománya a kárpátaljai magyar zsidó közösségnek

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) több dolgozója a kárpátaljai Beregszászra látogatott a napokban, hogy a helyi zsidó közösség vezetőjének átadja a Szövetség jelentős összegű pénzadományát. A helyieknek minden egyes forint életmentő, hiszen háborús körülmények között élnel, akadozik az áramellátás, sok lakásban nincsen fűtés, és egyre nehezebb a megélhetés.

Jelentős összegű pénzadományt juttatott el a beregszászi magyar ajkú zsidó közösségnek a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) több dolgozója Deák Andrea, honlapunk főszerkesztőjének szervezésében és vezetésével.

2.jpg

Az orosz hadsereg által megtámadott Ukrajna kárpátaljai területét szerencsére nem érte el a front, ám a háborús körülményeket az itteniek is megszenvedik. Mint az adományátadás során a Mazsihisz dolgozói tapasztalták: Beregszászon akadozik az áramellátás, mert takarékossági okokból az állam vezetése egész utcákban szünteti meg ideiglenesen az áramellátást. Egyik nap az egyik utcában, a másik nap a másik utcában nincs áram, s mivel a gázellátás sem olyan, mint a háború előtt, a helyiek lakásaiban nappal 2-3 fokra hűl le a levegő. 

Sokat elárul az ottani viszonyokról, hogy a Mazsihisz adományát a Beregszászi Zsidó Hitközség vezetőjénél gyertyafénynél adták át, mivel nem volt áram az utcában. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek