A MAZSIHISZ köszöni az EMIH nagyvonalú felajánlását

2016. Október 27. / 13:44


A MAZSIHISZ köszöni az EMIH nagyvonalú felajánlását

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) örömmel értesült egy sajtóközleményből arról, hogy az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) felajánlotta segítségét a tűzkárt szenvedett zuglói zsinagóga közösségének. Kommunikációs szokásaikat tiszteletben tartva válaszközleményben mondunk köszönetet.Zuglói körzetünknek – ha lehet még fokozni példás önzetlenségükről tanúságot tévő hittestvéreink nagyvonalú jóindulatát – az EMIH részéről a legnagyobb segítséget az jelentené, ha kifizetné a Budapesti Zsidó Hitközség felé a 30 napon túl lejárt számláit.

Ezen felül azonban – hiába tartjuk nagyra a sajtóközleményből világosan kiolvasható jó szándékot – nem lenne etikus olyan közösségtől elfogadni segítséget, amely sajnos maga is bajban van. Szomorúan olvastuk a napokban, hogy a sajtóban EMIH-közeliként számon tartott vállalkozás, a 168 Órát kiadó cégben többségi tulajdonrészt szerző Brit Média Kft. súlyos likviditási válsággal küzd, nem tudja időben kifizetni munkavállalóit, partnereit. Az újságírók zavartalan munkavégzése a sajtó szabadságának része, ami egyben a nyilvános vélemények sokszínűségének garanciája. Bizonyosak vagyunk abban, hogy ez egy olyan érték, amely mindkét zsidó közösség számára egyformán fontos.

A Zuglói Templomkörzet, a BZSH és a MAZSIHISZ vezetése nevében az EMIH gesztusa mellett köszönjük mindazon adományozók felajánlásait, akik a zsidó hagyomány szellemében, csendben, a nyilvánosság mellőzésével nyújtanak segítséget.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek