A MAZSIHISZ köszöni az EMIH nagyvonalú felajánlását

2016. Október 27. / 13:44


A MAZSIHISZ köszöni az EMIH nagyvonalú felajánlását

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) örömmel értesült egy sajtóközleményből arról, hogy az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) felajánlotta segítségét a tűzkárt szenvedett zuglói zsinagóga közösségének. Kommunikációs szokásaikat tiszteletben tartva válaszközleményben mondunk köszönetet.Zuglói körzetünknek – ha lehet még fokozni példás önzetlenségükről tanúságot tévő hittestvéreink nagyvonalú jóindulatát – az EMIH részéről a legnagyobb segítséget az jelentené, ha kifizetné a Budapesti Zsidó Hitközség felé a 30 napon túl lejárt számláit.

Ezen felül azonban – hiába tartjuk nagyra a sajtóközleményből világosan kiolvasható jó szándékot – nem lenne etikus olyan közösségtől elfogadni segítséget, amely sajnos maga is bajban van. Szomorúan olvastuk a napokban, hogy a sajtóban EMIH-közeliként számon tartott vállalkozás, a 168 Órát kiadó cégben többségi tulajdonrészt szerző Brit Média Kft. súlyos likviditási válsággal küzd, nem tudja időben kifizetni munkavállalóit, partnereit. Az újságírók zavartalan munkavégzése a sajtó szabadságának része, ami egyben a nyilvános vélemények sokszínűségének garanciája. Bizonyosak vagyunk abban, hogy ez egy olyan érték, amely mindkét zsidó közösség számára egyformán fontos.

A Zuglói Templomkörzet, a BZSH és a MAZSIHISZ vezetése nevében az EMIH gesztusa mellett köszönjük mindazon adományozók felajánlásait, akik a zsidó hagyomány szellemében, csendben, a nyilvánosság mellőzésével nyújtanak segítséget.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Ferenc pápa és Abraham Skorka rabbi nem mindennapi barátsága
Mazsihisz hírek
Megszólalt a sófár ma reggel a Rumbach-ban is