A holokauszt tagadója meghalt, de a harc folytatódik

2018. Október 24. / 14:54


A holokauszt tagadója meghalt, de a harc folytatódik

Zsidó szervezetek is kommentálták a hírt, miszerint október 21-én elhunyt Robert Faurisson irodalomprofesszor, aki a gázkamrák létezésének Európa szerte egyik legismertebb tagadója volt. A francia Soá Alapítvány „gyalázatosnak” minősítette a nézeteit.A brit születésű, de évtizedek óra Franciaországban élő Robert Faurisson professzor 89 éves korában hunyt el Vichyben, halálát szívroham okozta. Írásaiban következetesen tagadta a zsidók szervezett népirtását, a gázkamrák létét, és megkérdőjelezte Anna Frank naplójának hitelességét is. Vállalhatatlan nézetei miatt 1991-ben eltávolították akadémiai állásából.

Robert Faurisson halála kapcsán a France Info-nak azt nyilatkozta Serge Klarsfeld ügyvéd, a Franciaországból deportált zsidók fiai és lányai nevű szövetség alapító elnöke, hogy Faurisson halálával nem ért véget a holokauszt tagadása elleni küzdelem, a harc folytatódni fog. Serge Klarsfeld szerint Robert Faurisson nézetei paradox módon hozzájárulnak a Soá emlékének ápolásához, hiszen a holokauszt efféle tagadása mobilizálja a zsidó és nem zsidó egyetemi világot. Mint mondta, gigantikus központok léteznek hatalmas mennyiségű dokumentummal Jeruzsálemtől kezdve Németországon és Franciaországon át az Egyesült Államokig, így a Soá emlékezetének fönntartása biztosított, míg a holokauszt tagadó nézetek össze fognak omlani.

Az irodalomprofesszor halála kapcsán megszólalt a francia Soá Alapítvány is, amely Twitter üzenetben közölte: a holokauszt tagadó Robert Faurisson meghalt, de gyalázatos nézetei tovább élnek, ezért a történelemhamisítókkal szemtől szemben folytatódik tovább a küzdelem a történelmi igazságért.

Cikkünk forrása ide kattintva

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek