A francia tüntetéssorozat miatt egyre több zsidó alijázna

2018. December 16. / 11:17


A francia tüntetéssorozat miatt egyre több zsidó alijázna

A francia zsidók az úgynevezett sárgamellényes tüntetők kereszttüzébe kerültek, az elmúlt napokban a zsidó közösségek számos, az interneten terjedő antiszemita tartalmakról, és különböző nyilvános helyeken feltűnő, zsidóellenes feliratokról számoltak be Franciaországban – írja az Ynetnews.com.


A „Francia sárgamellényesek tüntetése antiszemita fordulatot vett” című cikkében az Ynetnews.com arról ír, hogy a Párizs és Marseille között vezető A6-os autópályán egy hatalmas molinót feszítettek ki, amelyen az olvasható: „Macron a zsidók kitartottja”. A felirat azt sugallja, hogy Emmanuel Macron francia köztársasági elnököt a zsidók irányítják.

Az internetes közösségi oldalakon ugyancsak erős antiszemita tartalmak keringenek, ezek többek között azt terjesztik, hogy „a francia államfőt a gazdag zsidók juttatták hatalomra annak érdekében, hogy Emmanuel Macron az ő bábjuk legyen, és az elnök úgy táncoljon, ahogyan a zsidók fütyülnek”. Az antiszemita szövegek szerint „a zsidók a felelősek a gazdagoknak kedvező adócsökkentésekért és az egész pénzügyi helyzetért”.

A zsidók izraeli letelepedését támogató Nemzetközi Keresztény-Zsidó Baráti Társaság (International Fellowship of Christians and Jews) szerint ezen megnyilvánulások és a várható események hatására emelkedik azon francia zsidók száma, akik a kitelepülést fontolgatják. Uriel Saada, a Nemzetközi Keresztény-Zsidó Baráti Társaság franciaországi szervezetének vezetője azt mondta: több tucatnyi megkeresést kapott olyan zsidó családoktól, amelyek Izraelbe szeretnének kivándorolni Franciaországból.

Összefoglalónk az alábbi írás alapján készült

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Nagy elődeink
Nagy elődeink: Lőw Immánuel (1854-1944)
2019. Január 30. / 19:57

Nagy elődeink: Lőw Immánuel (1854-1944)

Élet + forma
Magyar legendák az olasz fociban
2019. Január 31. / 15:35

Magyar legendák az olasz fociban

Kommentek