Zsidó Kulturális Napok az Óbudai Társaskörben október elején

2024. Szeptember 19. / 12:29


Zsidó Kulturális Napok az Óbudai Társaskörben október elején

Fantasztikus művészekkel és színes, izgalmas kínálattal várja a közönséget az Óbudai Társaskör október 3-6 között a Zsidó Kulturális Napokon. A rendezvénysorozat a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) és az Óbudai Társaskör együttműködésével valósul meg. 

Október 3-án, csütörtökön 5 órától Hegedűs D. Géza várja a nézőket a kamarateremben a világ őrszemei című műsorral, Kováts Péter hegedűművész és Kárász András péter gordonkaművész zenél. 19 órakor kezdődik A két évszázad zsidó költészete című zenés est, a színpadon Gerendás Péter és Galkó Balázs.

Október 4-én, pénteken 17 órától a Kamarateremben Petőcz András A Hunor utca titkai című kötetéből olvas fel, közreműködik Hörcher Eszter. Este héttől koncert: In memoriam címmel, a színpad az Anima Musicae kamarazenekaré, vendégük Bársony Péter brácsaművész, a házigazda Mácsai János zenetörténész.

Október 5-én, szombat délben Óbuda zsidó arca címmel városnéző séta Lemberger-Lakos Borcsával Óbuda zsidó emlékeinek nyomában. Indulás a társaskörtől, regisztráció: informacio@obudaitarsaskor.hu. Aznap 15 órától a kamarateremben: Az újrakezdés receptjei című kötet szerzőjével, Király Kinga Júliával Dési János beszélget, majd a szerző saját készítésű kóstolóval kínálja a közönséget. Este 7-től a nagyteremben: Mikor lesz az már? A Bíró Eszter Quintet világzenei koncertje, közreműködik Csókás Zsolt, Cserta Balázs, Födő Sándor, Szabó Dániel / Hegedűs Máté.

Október 6-án, vasárnap 11 órától a kamarateremben mutatják be Pelle János: „Zsidókérdés” és magyar társadalom 1938-1956 című könyvét, a szerzővel Kirschner Péter, a Mazsike elnöke beszélget. 12 órától Óbuda zsidó arca címmel újabb városnéző séta a már említett Lemberger-Lakos Borcsával Óbuda zsidó emlékeinek nyomában. Indulás a társaskörtől, regisztráció: informacio@obudaitarsaskor.hu. 

Délután négytől a kamarateremben Gelléri Andor Endre novelláiból Nekem szeretet kell címmel tart felolvasást Molnár Piroska és Hegedűs D. Géza, közreműködik:  Márkos Albert. Este Nógrádi Gergely, a Frankel zsinagóga főkántora és barátai, Fellegi Balázs operaénekes-kántor, Kun Ágnes Anna mezzoszoprán és Teszter Nelli zongoraművész  lépnek színpadra.

Forrás és illusztráció: Óbudai Társaskör/Facebook

(Felhívjuk hittestvéreink figyelmét, hogy a rendezvénysorozat több programja ünnepnapra esik.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Iránban megölték a Hamász politikai vezetőjét
Hírek a zsidó világból
Villányi András fotóművész kiállításmegnyitója Székesfehérváron