Zsidó kulturális minifesztivál lesz Székesfehérváron

2022. Szeptember 27. / 19:21


Zsidó kulturális minifesztivál lesz Székesfehérváron

Filmvetítésen kívül stand-up-esttel és klasszikus zenei koncerttel is várják az érdeklődőket péntektől vasárnapig a Székesfehérvári zsidó kulturális napokon – közölték a szervezők az MTI-vel hétfőn.

Pénteken 19 órakor vetítik Szabó Réka díjnyertes dokumentumfilmjét, A létezés eufóriája című alkotását a Hiemer-házban. A vetítést beszélgetés követi a film egyik alkotójával és a főszereplővel, Fahidi Évával, aki húszévesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, köztük anyját, apját és húgát. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött - írták a szervezők.

Szombaton a Vörösmarty Színház egykori társulati tagja, a Budapesti Zsidó Színház vendégművésze, Janklovics Péter stand-up estjén a színészi élettel járó állandó hullámvasútról beszél.

A zárónap a komolyzene kedvelőinek tartogat meglepetéseket. A nemzetközi hírű hegedűművész Korcsolán Orsolya zsidó témákból, dallamokból, ünnepekből, és imákból merítkező mesterművei szólalnak majd meg. A Bécsben élő világhírű művész partnere Maciej Skarbek zongoraművész lesz. Vendégművészként fellép még Sugár Gergely, a Bécsi Szimfonikus Zenekar kürtművésze.

A részletes program / IDE KATTINTVA tekinthető meg

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek