Saly Noémi előadása és könyvbemutatója a Frankel-zsinagógában

2023. Január 30. / 12:34


Saly Noémi előadása és könyvbemutatója a Frankel-zsinagógában

A budapesti Frankel-zsinagóga Micve Klubjában a Nyitott Baráti Kör szervezésében Saly Noémi irodalomtörténész és Budapest-történész előadását és könyvbemutatóját rendezik meg február elsején, szerdán 18 órától. Az eseményen a szerző Törzskávéházamból zenés kávéházba című, az Osiris Kiadó gondozásában megjelent művét mutatják be.

Saly Noémi az Osiris Kiadó honlapján olvasható könyvismertetőben írja: „A Népszabadság megboldogult Budapest mellékletében 2002 tavaszán cikksorozat indult a Nagykörút régi kávéházairól. Alig vágtam át a Ferenc körútról a József körútra, már rugdalózott bennem a vágy: körbejárni az egészet! Budát is, a Kiskörutat is! De nem elsiratni, hanem igaz valójában megmutatni és föléleszteni nagyapáink és nagyanyáink, polgárok, iparosok, arisztokraták és bohémek jól bevált »napköziotthonát«... Így és ezért kerekedett ki ez a kávéillatú városmesekönyv. Szeretettel teszem kávésok, pincérek, hajdani, mai és leendő vendégek elé, újra létező márványasztalokra, gőzölgő csészék mellé".

torzskavehazambol-zenes-kavehazba.jpg

A kötetről, a régi budapesti kávéházi életről és kultúráról, az egykori legendás kávéházak épületében működő helyekről Saly Noémit kérdezhetik a Frankel-zsinagóga Micve Klubjában ezen a héten szerdán 18 órától. Az előadást és könyvbemutatót a Nyitott Baráti Kör szervezi, belépők a helyszínen vásárolhatók, jegyár: 2 ezer Ft.

(Forrás: a Frankel-zsinagóga Facebook-oldalán megjelent hír alapján. Címlapkép: Saly Noémi – Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Gyász: Elhunyt Dunai Tamás színművész
2023. Február 23. / 14:27

Gyász: Elhunyt Dunai Tamás színművész