RÁADÁS ELŐADÁS / „Köszönöm, hogy imádott” – a bárzongoristák titokzatos világa

2024. Augusztus 23. / 16:50


RÁADÁS ELŐADÁS / „Köszönöm, hogy imádott” – a bárzongoristák titokzatos világa

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel megismételjük a kora esti produkciót, és a késő esti részvételért cserébe egy kis meglepetéssel kedveskedünk közönségünknek 2024. szeptember 10-én, kedden este 9 óra 30 perckor a 26. Zsidó Kulturális Fesztivál keretében. Jegyvásárlás ide kattintva.

Részletek az ismertető végén...

Ma már elképzelni sem tudjuk, milyen sokféle könnyűzenét ismertek a nagyszüleink: shimmy, fox-trot, kuplé, one-step, tangó, csak néhány műfaj abból a határtalannak tűnő repertoárból, amire ők táncoltak és daloltak. És a bárzongoristák?! Ők a két háború közötti időszak virtuózai, akik estéről estére brilliáns technikával, sokszor hosszú órákon át játszottak a közönségnek.

E varázslatos, letűnt világ felidézésére vállalkozik Bősze Ádám  a tőle megszokott kötetlen stílusban három remek művésszel, Gubik Petra színésznővel, Oláh Zoltán  bárzongoristával és Oláh Péter  nagybőgőssel. Előadásukban megidéződnek e kultúra népszerű, elfeledett művészei, fölcsendülnek jól ismert slágerek, vidám és keserédes dalok, s elhangzanak meglepő történetek és korabeli viccek. 

A mai ráadáselőadás résztvevőit megkínáljuk egy pohár meglepetés-itallal, amelynek a nagyon is ideillő „Bohém fiúk koktélja" fantázianevet adtuk. Hiszen hogyan is szól az a régi dal, amit a bárzongoristák oly sokszor játszottak hajdanán? „Mi kacagva sírunk, a könnyünk mosoly, az élettől semmit sem várunk... Mi muzsikus lelkek, mi bohém fiúk, csak hangulat minden minálunk..."

* Ez az esemény a Holokauszt 80. Emlékév keretében valósul meg.
* Az időpont és a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi az oktatásról
2024. Június 28. / 12:15

Jonathan Sacks rabbi az oktatásról

Megemlékezések
Ma volna 75 éves Dunai Tamás színművész