Őrizz és emlékezz! – zalaegerszegi vándorkiállítás Siófokon

2020. Január 21. / 08:41


Őrizz és emlékezz! – zalaegerszegi vándorkiállítás Siófokon

A siófoki Kálmán Imre Emlékházban holnap, január 22-én, szerdán délután 6 órától lesz a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség Őrizz és emlékezz! című vándorkiállításának megnyitója. A március 14-ig megtekinthető tárlat a sokszínűség és sokoldalúság jegyében törekszik arra, hogy a fiatal generáció számára is megmutassa a zsidó emberek szokásait.  


A Zalaegerszegi Zsidó Hitközség Őrizz és emlékezz! című vándorkiállítása zsidó vallási jelképeket, többek között ünnepi gobelineket, ketubákat (házasságleveleket), Ros Hasana (újévi) kártyákat és gyermekrajzokaz mutat be, kiállítanak továbbá olyan bélyegeket is, amelyeken az Izrael állam történetével, vallási ünnepeivel, kultúrájával, néprajzával kapcsolatos képek és híres izraeliek láthatók.

A kiállítást Laki Judit, a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet és Könyvtár igazgatója nyitja meg, a tárlatot bemutatja Siklósi Vilmos, a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség elnöke és felesége, Siklósi Eszter Judit gobelinkészítő. A rendezvényen közreműködik Nógrádi Gergely főkántor és Teszter Nelli zongoraművész. A részvétel ingyenes!

(Címlapképünkön egy  gyapjú gobelin a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár gyűjteményéből.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek