Megjelent Hidas Judit: Nem vagy többé az apám című regénye

2022. Október 25. / 12:04


Megjelent Hidas Judit: Nem vagy többé az apám című regénye

Hidas Judit regénye a belső biztonság keresésének története. A könyv főhőse, Eszter a rendszerváltás utáni évek reményekkel teli időszakában válik felnőtté. Viszonylagos jómódban él a családjának köszönhetően, mégsem találja helyét a világban. Szülei válása, a múlt öröksége rányomja bélyegét az életére, miközben egyedülálló anyaként valódi céljait keresi. Eszternek szembe kell néznie a családi titkokkal ahhoz, hogy tovább tudjon lépni – olvasható a könyv kiadói ajánlójában. 

Egy liberális budapesti zsidó család hol tragikus, hol humoros rendszerváltás utáni életébe pillanthatunk bele Hidas Judit: Nem vagy többé az apám című új regényében, ahol szó esik a zsidó ünnepek újrafelfedéze körüli ügyetlenkedésekről egy olyan családban, ahol a kommunizmus alatt ateistaként nőttek fel generációk – írja a Kibic.hu zsidó portál. 

304795818-546404440666524-5423826715119780091-n-1.jpg

A történet a rendszerváltás idején indul, és miközben nyomon követhetjük az elvált szülők gyerekeként felnövő lány életét és nehézségeit, tipikus budapesti zsidó figurákról és élethelyzetekről olvashatunk. Az akkoriban feltörekvő zsidó kisvállalkozók, értelmiségiek bukkannak itt fel, és persze szó esik a harmadik generációs identitáskeresésről, a zsidó ünnepek újrafelfedéze körüli ügyetlenkedésekről, a zsidó iskolába járás ellentmondásairól egy olyan családban, ahol a kommunizmus alatt ateistaként nőttek fel generációk. 

Hidas Judit regénye a belső biztonság és a valódi emberi kapcsolatok keresésének története. A Nem vagy többé az apám izgalmas, eddig kevéssé ábrázolt figurák segítségével, érzékenyen és pontosan beszél a mai szülő-gyerek viszony dilemmáiról, az egymásra találás lehetőségeiről egy olyan világban, ahol mindenki a múlt béklyóiba zárva próbál felépíteni egy új világot.

A Kibic.hu a regényből egy részletet is közöl, amelyet ide kattintva találnak.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek