Különleges tárlat készül a 2B Galériában: Midrás és KÉP

2022. Január 04. / 11:51


Különleges tárlat készül a 2B Galériában: Midrás és KÉP

Az izraeli Uri Asaf író és képzőművész Midrás és KÉP című tárlatával kezdi az új évet a budapesti Ráday utcai 2B Galéria. A kiállításmegnyitó különlegessége az lesz, hogy egyúttal könyvbemutatóra is invitálják a résztvevőket: a Scolar Könyvkiadó  gondozásában megjelent, Fekete tűzzel fehér tűzre című, magyar nyelvű midrás válogatást mutatják be.


A Midrás szövegei a Biblia írásos kommentárjai. Az elmúlt kétezerötszáz év során  keletkezett különféle midrások szövegei nagy gazdagsággal illusztrálták a Biblia  történeteit, szereplőit és eszmei értékeit – olvasható a 2B Galéria sajtóanyagában Uri Asaf: Midrás és KÉP című tárlatával kapcsolatban, amelyet január 12-én, jövő hét szerdán 18 órakor nyit meg Földényi F. László író, esztéta és Szántó T. Gábor író. A kiállítás kurátora Farkas Mariann.

2600814.jpg

A kiállításmegnyitón mutatják be azt az az első, magyar nyelvű midrás válogatást, amely  „Fekete tűzzel fehér tűzre” címmel jelent meg a Scolar Könyvkiadó  gondozásában.  A tárlatot február 4-ig tekinthetik meg. 

Forrás: 2B Galéria

(Címlapkép: Uri Asaf Erdőrészlet c. képe/Forrás: Uri Asaf/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek