Kedves Én! – II. világháborús kamasznaplók: A KV Társulat előadása a Bálint Házban

2023. Április 28. / 13:59


Kedves Én! – II. világháborús kamasznaplók: A KV Társulat előadása a Bálint Házban

A KV társult előadása 2023. április 30-án, vasárnap délelőtt 10.30 órakor tekinthető meg a Bálint Házban (Budapest VI. kerület, Révay utca 16.) Belépőjegy: 2800 forint, az előadás hossza 90 perc szünet nélkül, utána közönségtalálkozó az alkotókkal! Jegyvásárlás / IDE kattintva. A jegyek nem helyre szólnak, a nézők érkezési sorrendben tudják elfoglalni a helyüket.

Játsszák: Barna Lilla, Kovács Domokos, Száger Zsuzsanna, Terhes Sándor, Urbanovits Krisztina. Rendező: Szenteczki Zita, Dramaturg: Enyedi Éva, Látvány: Juhász Nóra, Zene: Pálos Péter, Produkciós Asszisztens: Cseh Adrienn.

„…Annyi bizonyos, hogy szörnyű, rendkívüli és történelmi napokat élünk. Kedden teljesen megszűnt az elsötétítés és a légvédelmi készültség. Szerdán rettenetes számtandolgozat volt. Csütörtökön kiosztották a füzeteket és be lehetett fejezni. De én egy tökéletes tökkelütött vagyok. Este hívatlan vendégünk érkezett. Kardos, az osztályfőnök. Egy hétre eltiltottak a naplóírástól…”

Az előadást Kunt Gergely nagysikerű Kamasztükrök c. műve inspirálta, amely kamaszok naplóin keresztül mutatja be a magyar történelem egyik legellentmondásosabb és legtragikusabb időszakát. Az előadásban 5 kamasz szemszögén keresztül kapunk rendkívül érzékeny és személyes képet az 1939 és 1945 közötti évekről. A magyar történelem tizenéves fiatalok hangján szólal meg; a legszemélyesebb és legintimebb bejegyzéseken keresztül tárul fel egy olyan világ, amelyet a legalaposabb történelemkönyvek sem tudnak igazán megmutatni. Tizenéves naplóíróink hétköznapi hősök; életük olykor banális, egyszerű emberi pillanatait, eseményeit a világégés drámája helyezi különös fénytörésbe.

Az előadásban korabeli sanzonok, katonadalok, népdalok, magyar nóták szólalnak majd meg élőzenei kísérettel.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek