Irodalom, emlékezet, zene – különleges programok áprilisban a Rumbachban

2023. Március 26. / 20:37


Irodalom, emlékezet, zene – különleges programok áprilisban a Rumbachban

A hosszas kényszerszünet után újra megnyílnak a Rumbach utcai zsinagóga kapui és áprilisban számos különleges és felemelő kulturális programokkal is várja az érdeklődőket ez a csodálatos zsinagóga, a pesti zsidónegyed gyönyörű színfoltja.

Megemlékezünk majd Konrád Györgyről, aki idén, április 2-án lenne 90 éves. Felhők szárnyán címmel egy különleges zenei kalandozásban lesz részünk – izraeli, zsidó, ladino, szefárdi, argentin és latin-amerikai csodás dallamokat ad majd elő két tehetséges művész.  És egy elképesztő mélységű, embert próbáló történet részesei lehetnek még azok, akik áprilisban ellátogatnak a Rumbach Sebestyén utcai  zsinagóga kulturális programjaira. 

Hagyaték – előadás M. Miller és Alice Miller írásai alapján

2023. április 18-án, kedd este 7 órától  lesz látható a Láthatáron Csoport színházi előadása, Hagyaték címmel a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. Az előadást Martin Miller 2013-ban íródott és 2019 áprilisában magyarul is kiadott könyve: A tehetséges gyermek igazi drámája – Alice Miller tragédiája ihlette, valamint Alice Miller írásai. SzereplőkFeuer Yvette és Rába Roland.

jegyvásárlás-gomb.png

Felhők szárnyán – argentin gitárművész és izraeli magyar operaénekes találkozása

A kontinensek között átívelő, „művészeti légihídon” született kétéves zenei kapcsolat gyümölcse az a repertoár, amit a Rumbach utcai zsinagóga közönsége elé lépő Ádám Eszter operaénekes és Juan Pablo Esmok Lew argentin gitárművész előadásában hallhatunk. A koncerten vendégművészként fellép a duettel Konkoly-Thege Réka Márta fuvolaművésznő. A művészek a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában 2023. április 19-én, szerdán este 7 órakor lépnek színpadra.

jegyvásárlás-gomb.png

Elutazás és hazatérés – Konrád Györgyre emlékezünk

Zenés irodalmi esttel emlékezünk az idén 90 éve született Konrád Györgyre, Kossuth-, Károly- és Herder-díjas íróra és esszéistára 2023 április 26-án, szerda este 7 órakor a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. Az emlékesten részletek hangzanak el Konrád György: Elutazás és hazatérés című regényéből.
Közreműködnek: Mácsai Pál, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Az Örkény István Színház alapító igazgatója, valamint a Trio Passacaglia: Rajk Judit– ének; Kéringer László – ének; Zétényi Tamás – cselló.

jegyvásárlás-gomb.png

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek