Ingyenes programok az Emlékhelyek napján, köztük zsidó helyszínekkel

2023. Május 08. / 09:52


Ingyenes programok az Emlékhelyek napján, köztük zsidó helyszínekkel

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) május 13-án rendezi meg az Emlékhelyek napját, amelyen csaknem ötven helyszínen és harmincöt városban várják a látogatókat országszerte a Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek – tájékoztatta a NÖRI az MTI-t.

A Nemzeti Örökség Intézete május 13-án egész nap ingyenes programokkal várja az érdeklődőket. A tizenegyféle tematikus túrán a Salgótarjáni utcai zsidó temető és az Új köztemető Látogatóközpontja mellett az érdeklődők megismerhetik a Fiumei úti sírkert építészeti értékeit, aktábrázolásait, az ott nyugvó miniszterelnököket, irodalmunk nagyjait. A rendezvénysorozat sikerét jelzi, hogy a tavalyi programok tavaly több mint húszezer érdeklődőt vonzottak.

A helyszínek között a Salgótarjáni utcai zsidó temetőn kívül szerepel a Dohány utcai zsinagóga-komplexumban lévő Hősök temploma és hősök sírkertje is.

VEZETETT SÉTÁK:

Május 13-án 11 és 14 órától a Salgótarjáni utcai zsidó temető története címmel vehetnek részt egy sétán. (Cím: Budapest, Salgótarjáni utca 6.)

Május 14-én a Hősök Templománál magyar nyelvű sétavezetések. Összesen 3 csoport indul 40-40 fővel. Időpontok: 11 óra, 12 óra, 13 óra. A részvételre  érkezési sorrendben van lehetőség. A jegyek az 1-es pénztárban válthatók a Dohány utcai zsinagóga bejáratánál.       

Az idei programok nagy része ingyenesen vagy kedvezményesen látogatható. További információik a www.emlekhelyeknapja.hu oldalon találhatók.

(Az MTI hírének felhasználásával)

Felhívjuk hittestvéreink figyelmét, hogy a Salgótarjáni úti temetőben lévő rendezvények a szombat szent napjára esnek.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek