Hogyan kerül egy cikkbe Demjén „Rózsi” és Sir Schiff András?

2022. December 21. / 07:29


Hogyan kerül egy cikkbe Demjén „Rózsi” és Sir Schiff András?

A címben feltett kérdésre a válasz nagyon egyszerű: mindketten ma ünneplik a születésnapjukat… Demjén Ferenc Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, basszusgitáros 1946. december 21-én, míg a szintén Kossuth-díjas Schiff András zongoraművész, karmester 1953. december 21-én született. Boldog születésnapot e két kiemelkedő muzsikusnak!

Zeneileg egy világ választja el őket egymástól, hiszen a ma 76 éves Demjén Ferenc rockénekesként és rock-pop zeneszerzőként lett egy ország kedvence, míg a ma 69. születésnapját ünneplő Schiff András a klasszikus zenében kamatoztatta nem mindennapi tehetségét. De a világ egy másik, számunkra meghatározóan fontos eleme össze is köti őket: mindketten magyar zsidók, akik büszkén vállalják kötődésüket. 

Hosszú oldalakon át lehetne méltatni mindkettejük érdemeit, hiszen az elmúlt évtizedekben Demjén Ferenc ontotta magából a slágereket, míg Schiff András külhonban nyújtott olyan rendkívüli zenei teljesítményt, hogy a nemrégiben elhunyt II. Erzsébet királynő lovagi rangra emelte.

A szavak helyett azt javasoljuk, ünnepeljük őket egy-egy előadásuk meghallgatásával! Ha ma lesz rá egy kis idejük, valamelyik videómegosztón vagy a Spotify alkalmazásban hallgassanak meg egy-egy Demjén-slágert és egy-egy klasszikus zeneművet Schiff András tolmácsolásában – ezzel kívánjunk nekik boldog születésnapot közösen!

(Fotók: Port.hu és Meglepetés magazin)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek