Gyarmati Fanni naplója Szegeden Hámori Gabriella előadásában

2023. Február 09. / 17:29


Gyarmati Fanni naplója Szegeden Hámori Gabriella előadásában

Jótékonysági est keretében tekinthető meg Radnótiné Gyarmati Fanni naplója Hámori Gabriella Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész előadásában a Szegedi Zsidó Hitközség dísztermében. Az előadás Magyarország német megszállásnak 79. évfordulóján, 2023. március 19-én, vasárnap délután 4 órakor kerül megrendezérsre. Az előadásra a támogatói jegy 2000 forint, érdeklődni a (+36 62) 423-849 telefonszámon lehet. Pontos cím: Szeged, Gutenberg tér 20.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati fani 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Szinte a naplók kiadásával egy időben Hámori Gabriella színésznőben megfogalmazódott, hogy szeretne ebből a lenyűgöző anyagból előadást létrehozni.

A FILC / Fischer Iván Lakásszínháza /saját produkcióját először 2015. december 15-én láthatta a közönség, Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében.

„Az eredeti szándék szerint csak néhányszor szerettük volna játszani, mégis egyre nagyobb érdeklődés övezte, amit annak tulajdonítunk, hogy Radnóti Miklós költészete és sorsa az emberek számára fontos és felejthetetlen. A darab minden mondata a naplóból származik, kordokumentumról van szó nem pedig színpadi szövegről. Gyarmati Fanni gondolatait, érzéseit szeretném a lehető legtisztábban átadni” – nyilatkozta korábban Hámori Gabriella.

A színésznő egy közönségtalálkozó során elmondta, számára Radnóti volt az első költő, aki a gimnázium alatt meghatározó volt, a költészetén keresztül pedig Fanni alakja is közelebb került hozzá. Amikor pedig a naplója megjelent, és érkezett egy felkérés Fischer Iván lakásszínházába, úgy érezte, muszáj előadást csinálnia belőle.

gyarmati-fanni-plakát.jpg

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek