Gergely Ágnes költő kapja a Magyar Zsidó Kultúráért díjat

2022. Április 04. / 11:17


Gergely Ágnes költő kapja a Magyar Zsidó Kultúráért díjat

Gergely Ágnes költőnek a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) még tavaly ítélte oda a Magyar Zsidó Kultúráért díjat, ám az elismerés átadása a koronavírus-járvány miatt meghiúsult. Az ünnepélyes díjátadó lesz a Mazsike új székhelyének első, nyilvános programja.

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke, Kirschner Péter tájékoztatása szerint a 2021-ben Gergely Ágnes költőnek adományozott Magyar Zsidó Kultúráért díj átadása lesz a Mazsike új – VI. kerületi, Munkácsy Mihály u. 25. szám alatti – székhelyének első nyilvános programja. 

277726439_5590239934359758_4052370269730254215_n.png

A díjátadást természetesen a Költészet Napjára, április 11-re időzítik, ezzel is emelve részint az ünnep fényét, másrészt a Gergely Ágnes munkássága előtti tisztelgést. Ebből az alkalomból a költővel Két szimpla a Kedvesben címmel Winkler Nóra beszélget délután 6-tól, az életműből Takáts Andrea olvas részleteket.

Gergely Ágnes Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, esszéista, műfordító tagja a Digitális Irodalmi Akadémiának, digitalizált műveit itt olvashatják.

(Címlapkép: Szabó J. Judit)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Ukrán válság
Izrael hat hét után bezárta ukrajnai tábori kórházát
Megemlékezések
Mártírjainkra emlékezünk Rákosszentmihályon
Mazsihisz hírek
Új neológ zsinagóga született – Mazel Tov, Sopron!

Kommentek