Ezt a filmet nagyon várjuk: Helen Mirren lesz Golda Meir

2021. Április 07. / 15:43


Ezt a filmet nagyon várjuk: Helen Mirren lesz Golda Meir

A 75 éves brit sztár, Helen Mirren fogja alakítani Gold Meir izraeli miniszterelnököt abban az életrajzi filmben, amely 1973-ban, a jom kippuri háború idején játszódik. A film rendezője az Oscar-díjas Guy Nattiv, a producere pedig Michael Kuhn.


„Jómagam a jom kippuri háború idején születtem és megtiszteltetés számomra, hogy a nagyközönségnek bemutathatom Izrael első és mindmáig egyetlen női miniszterelnökének történetét" – mondta a film producere, Michael Kuhn. 

Hozzátette: „Nicholas Martin zseniális forgatókönyve bemutatja, hogy Golda Meir miként nézett szembe az Izraelre meglepetésszerűen rátörő halálos fenyegetéssel éppen a legszentebb ünnepünkön, és azt, hogy a tévúton járó tábornokai hogyan kérdőjelezték meg Golda meglátásait – miközben ő a betegsége miatt titokban már kezelés alatt állt. Nem is találhattunk volna megfelelőbb színésznőt, mint Helen Mirren, akivel életre hívjuk ezt a hősies és igen összetett történetet.” 

Nem csak Helen Mirren alakítja majd filmen Golda Meir miniszterelnököt: múlt hónapban felröppent a hír, hogy Shira Haas-t is ebben a szerepben láthatjuk majd egy TV-sorozatban, amely Izrael első női miniszterelnökének életét dolgozza fel.

(Dési Tamás fordítása a The Jewish Chronicle cikke alapján)

(Címlapkép: Helen Mirren/Getty)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek