Élőben és pozitívan a neten: Előre, tovább, a zenével!

2021. Április 22. / 08:53


Élőben és pozitívan a neten: Előre, tovább, a zenével!

Szeretet, összatartás, szolidaritás – ezzel a hármas jelszóval hirdeti következő online zenei eseményét az Arzenu és a Cionista Világszövetség,  a JCC Budapest – Bálint Ház, a Marom Budapest, a Mazsihisz és a Kibic Magazin közvetítésében. Ami ezen az estén megszólal majd, az a harmonika, a gitár és a szaxofon, valamint a világ legősibb „zeneszerszáma”: az emberi hang.  Előre, tovább, a zenével április 25-én, vasárnap este 8-tól – csak pozitívan!

Az online koncertsorozat főszervezője Siegfried-Tompson Erika, az Arzenu Hungary vezetője, a World Zionist Organization (WZO) delegáltja, aki a kezdeményezésről azt mondta: a koronavírus okozta helyzetben támadt az az ötlete, hogy a zenével csökkenteni lehetne a bezártsággal együtt járó lehangoltságot, rosszkedvet, félelmeket, negatív életérzést.

– Ezek a rendezvények az emberek vidítására, magány csökkentésére, mentális állapot javítására, optimizmus és remény sugallására, a cionista közösségbe tartozók összetartására, és közösségépítésre is valók  – fogalmazott Siegfried-Tompson Erika. 

Mint mondta: „én meglehetősen mindenevő módjára imádom a zenét és gondoltam, ha nekem ennyit segít, talán másoknak is, hiszen univerzális nyelv, ezt megértjük, akárhonnan jövünk, akárhova tartunk”.  

A sorozat következő rendezvénye e héten vasárnap este 8-kor kezdődik. Kiváló zenészekből álló csapat játéka emelhet ki minket a hétköznapokból: az Előre, tovább, a zenével elnevezésű online rendezvényen ezúttal fellép Lamm Dávid (zenei vezető, gitár, ének), Kanizsa Georgina (ének), Kúnert Péter (zeneszerző, producer, gitár), Ülkei Dávid (szaxofon) és David Yengibarian (harmonika). 

A rendezvény élőben követhető április 25-én, este 8 órától a következő szervezetek Facebook-oldalain:
– Arzenu Hungary
– Arzenu Olami
– JCC Budapest – Bálint Ház
– Kibic Magazin
– Magyarországi Cionista Szövetség

A YouTube-on a következő csatornákon követhetik figyelemmel:
– Arzenu 
– Mazsihisz

Arzenu Olami
A reform, progresszív és iiberális zsidó vallási ágazatok politikai hangja, 1980 óta a Cionista Világszövetség egyik ideológiai csoportja, tagja. Két fő törekvése a fenti közösségekben a cionizmus előmozdítása, Izrael centrális szerepének tudatosítása, valamint a demokratikus, pluralista, haladó, egalitárius, szociális érzékenységű reform zsidó értékek Izrael államában való képviseletének biztosítása. 

Arzenu Hungary
Legfőbb céljuk a progresszív politikai tevékenység Izraelben. Ott az Izrael Movement of Progressziv Judaism és az Izrael Religios Action Centre, a WZO közép-bal frakciójának, a progresszív, liberális, befogadó, minden csoport egyenjogúságát hangsúlyozó értékeinek terjesztése és erősítése a cél. Magyarországon leginkább a modern, vilávezető Izrael megismertetésén a hangsúly: vízgazdálkodás, start-up nation, high-tech, zene, energia management, környezetvédelem, újrahasznosítás, fenntartható fejlődés.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Több helyen korábban megkezdődtek a temető-karbantartási munkák
Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi a szeretetről
2024. Március 08. / 07:00

Jonathan Sacks rabbi a szeretetről