Együttműködési megállapodást kötött az EHE és az OR–ZSE

2019. Január 03. / 21:04


Együttműködési megállapodást kötött az EHE és az OR–ZSE

Decemberben kötött együttműködési szerződést az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) és az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR–ZSE). A jövőbeni kooperáció számos területre kiterjed.

Evangélikus Hittudományi EgyetemEvangélikus Hittudományi Egyetem

Az intézmények rektorai által aláírt, mindkét egyetem szenátusa által elfogadott okirat szerint a megállapodás célja, hogy közvetlen kapcsolatot építsenek ki a két egyházi felsőoktatási intézmény között, s az épp tíz évvel ezelőtt megkötött első ilyen kooperációs szándéknyilatkozatot valódi tartalommal töltsék meg. E közvetlen kapcsolatot a tudományos kutatás, a tudományszervezés és az egyetemi oktatás területén, a kölcsönös előnyök alapján szeretnék hatékonyan hasznosítani.
Az EHE és az OR–ZSE a közvetlen kapcsolat ápolása mellett folytatni kívánják a vallástudományi felsőoktatási intézmények közötti lehetséges tudományos, szervezeti és módszertani eszmecserét, hogy elősegítsék a felekezetközi párbeszédet.

A szerződés konkrét területeket is megemlít, így a megállapodás keretében az intézmények között lesz például oktatócsere, kölcsönösen meghirdetett kurzusok, közös konferenciák, intézményközi tudományos diákköri és hallgatói önkormányzati kooperáció, az egyetemi könyvtárak fölös példányaikat cserélik ki, valamint az egyházzenei képzésekben is nyílik tér az együttműködésre.

A két hittudományi egyetem a későbbiekben törekszik majd az együttműködés területeinek a bővítésére is. (Forrás: or-zse.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek