Daniel Barenboim koncertje az interneten: otthonról, ingyen

2020. Április 23. / 12:22


Daniel Barenboim koncertje az interneten: otthonról, ingyen

Daniel Barenboim Beethoven-koncertjét élvezhetjük otthoni kényelemben, teljesen ingyenesen a Berlini Staatsoper koncerttárából április 24-én, péntek este 19 órától. Leadják a Crossing Borders című dokumentumfilmet is, amely a zongoraművész-karmesternek a különböző kultúrákat egymáshoz közelebb hozó tevékenységét foglalja össze. (Figyelem: holnap este a szombat 19 óra 28 perckor jön be!)


A Buenos Aires-i születésű izraeli művész 2019 nyarán bejelentette, hogy 2027-ig továbbra is ő marad a berlini Staatsoper élén. Korábban is számos alkalommal megjegyezte, hogy mindaddig szeretné vezetni az operaházat, amíg csak egészsége engedi, illetve a társulat is elfogadja őt vezetőnek. 

barkonc.jpgBarenboim a Dohány utcai zsinagógában 2016. december 1-én (Fotók: Szentgyörgyi Ákos)

Daniel Barenboim vezetése alatt vált világszínvonalú zenei műhellyé az operaház, amely most elérhetővé teszi Barenboim egyik legfontosabb Beethoven-koncertjét 1983-84-ből, kiegészítve a Crossing Borders című (angol nyelvű) dokumentumfilm első részével, a Music and Politics című epizóddal, amely ide kattintva érhető el.

A Staatsoper kínálta koncertfelvételeken  Beethoven zongoraszonátái hangzanak el. A karmester-zongoraművész egyébként főképp Mozart és Beethoven műveinek rendkívüli előadójaként ismert.

(A Papageno.hu írása alapján)


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek