BÁV-aukció: Legtöbben Váli Dezső Régi zsidó temető című képére licitáltak

2021. December 11. / 17:31


BÁV-aukció: Legtöbben Váli Dezső Régi zsidó temető című képére licitáltak

Több rekord is született a BÁV (Bizományi Áruház Vállalat) legutóbbi aukcióján: a papírrégiségek közül a Csontváry-levelek, valamint egy 8,27 karátos briliánsgyűrű és egy Rolex óra leütése ért el csúcsot a kétnapos árverésen. A festmények között a legnagyobb érdeklődés Váli Dezső sokszor kiállított Régi zsidó temető (Esther) című képét övezte.


A BÁV tájékoztatása szerint a Csontváry-levelek 36 millió forintról indulva 48 millió forintos leütéssel döntötték meg a papírrégiségek rekordját. A korábbi rekordot egy 36 millió forintos, dedikált Petőfi-kötet tartotta. Mint a BÁV közleménye írja,  az aukciósház történetének legnagyobb, 8,27 karátos briliánsgyűrűje 43,2 millió forintos eladással érte el a csúcsot.

90F59442-34F2-4426-ABC0-6B5160F17F89.jpegRégi zsidó temető (Esther)

A festmények között nagy érdeklődés övezte a háború utáni modern és a kortárs műveket, köztük Aknay János, Orosz Gellért és Victor Vasarely alkotásait. 

A legtöbben Váli Dezső sokszor kiállított Régi zsidó temető (Esther) című képére licitáltak, amely 5 millió forintért kelt el. 

A legnagyobb összeget – 16,8 millió forintot – Batthyány Gyula arisztokrata hölgyet ábrázoló portréja érte el a héten tartott árverésen.

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek