Babel Jazz Fesztivál izraeli hangszerelésben

2019. Május 24. / 17:04


Babel Jazz Fesztivál izraeli hangszerelésben

Szerző: Kácsor Zsolt

Magyar fellépők mellett három kiváló izraeli előadó is fellép az első Babel Jazz Fesztiválon, amelyet  május 27-29 között Budapesten, majd május 30-tól június 1-ig Balatonbogláron rendeznek meg.


A Babel Sound világzenei fesztivál szervezői ezúttal a jazz világába hívják a zenerajongókat méghozzá két helyszínen: Budapesten és Balatonbogláron. A fesztivál fővárosi helyszíne a Darshan udvar, ahol május 27-én a lírai hangzás mestereként emlegetett izraeli Subtex duó lép fel: a formációt a Chick Corea és Avishai Cohen oldalán is feltűnt zongorista, Gadi Lehavi, valamint Joav Eshed, a legnevesebb jazzintézményben, a Berklee College of Musicban diplomázott  gitáros alkotja. 

SnetbergerFerenc181204-038.jpgSnétberger Ferenc

A budapesti minifesztivált május 29-én az izraeli Shalosh Trió és a magyar közönség előtt már ismert izraeli énekesnő, Tula Ben Ari közös koncertje zárja. A Shalosh orientális, progresszív jazz-rockot hoz, aminek hangulati skálája a bensőséges kamarazenei hangzástól a himnikus emelkedettségig terjed, míg Tula Ben Ari a jazz, a soul és a mediterrán népzene mestereként spanyolul, héberül, ladino nyelven és arabul is énekel. 

Mindhárom formációt hallhatjuk május 30-tól Balatonbogláron is, ahol a fesztivál további, kiemelt fellépői a progresszív jazzt játszó luxemburgi Dock In Absolute trió, és az experimentális jazzel, meg utazós dub-pszichedéliával hódító belgrádi Naked. A magyar fellépők sorában ott lesz a magyar gitáros legenda, Snétberger Ferenc, valamint a két nagyformátumú jazz-zenész, Borbély Mihály és Binder Károly duója.

További információ: babeljazz.hu


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Mazsihisz hírek
Szívszorító a túszok tere Tel-Avivban
2024. Március 06. / 11:13

Szívszorító a túszok tere Tel-Avivban