100 éves az Új Kelet – Meghívó kiállítás megnyitóra

2019. Január 15. / 11:17


100 éves az Új Kelet – Meghívó kiállítás megnyitóra

Minden érdeklődőt szeretettel és tisztelettel várunk a 100 éves az Új Kelet című kiállítás megnyitójára 2019. január 16. (szerda) 18.00 órára az Izraeli Kulturális Intézetbe (Budapest VI. ker., Paulay Ede u. 1.) 


Azt mondják, sose ítéljünk meg egy könyvet a borítója alapján, de mi a helyzet a magazinokkal? Kiállításunkon az Új Kelet újság címlapgrafikái elevenednek meg, felidézve tematikus lapszámainkat az elmúlt évekből. Minden képhez társul egy szemelvény, legyen szó a cionizmus (újra)értelmezéséről, a feltörekvő ifjúságról, a civil és a parlamentáris forradalomról, vagy épp a híresen fanyar izraeli-magyar humorról. 

Kiss Lou, Horváth Nehab Katalin és Perger Zsófia alkotásai görbe tükröt tartanak, elgondolkodtatnak, de elsősorban emlékeztetnek: bár #AzÚjKeletNemARégi, vannak hagyományok, szokások, és értékek, amelyek sosem változnak. A kiállítást korábban Tel-Avivban, az Új Kelet publikálásának 100. évfordulóját ünneplő fogadáson mutatta be a lap szerkesztősége.

A kiállítás kurátora
Salamon Sára, az Új Kelet képszerkesztője 

Az eseményt megnyitja
Vadász Éva főszerkesztő és az Új Kelet újság szerkesztői, barátai

Várjuk szeretettel és tisztelettel – az Új Kelet szerkesztőségi-szerzői csapata és az Izraeli Kulturális Intézet csapata.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Jonathan Sacks rabbi a közelgő peszách-ról
Zsidó világ
Csak semmi córesz! – elindult a Mazsihisz podcast