Tarts velünk, emlékezz az Élet Menetével 2023-ban is!

2023. Április 03. / 19:56


Tarts velünk, emlékezz az Élet Menetével 2023-ban is!

Emlékezzünk és vonuljunk idén is együtt a budapesti Élet Menetén! Az idei menet 2023. április 16-án, vasárnap délután 5 órakor indul. Találkozás helye: Budapest, VIII. kerület Koltói Anna tér, onnan a Teleki Lászó tér – Munkaszolgálatosok Emlékműve – majd Fiumei úton, István utcán haladva a befejező pont VII. kerület, Bethlen Gábor tér 2., Zsidó munkaszolgálatosok Emlékműve.

Az idei Élet Menetén a Hegedűs a háztetőn filmből a világ leghíresebb Tevjéjére, Hajim Topolra is fogunk emlékezni, hiszen a kitűnő színművész a nemzetközi Élet Menete szervezet jó barátja és támogatója volt. Több alkalommal Izraelben, de a lengyelországi meneteken is részt vett, ahol büszkén és felemelően adta elő egyik alkalommal a magyar költő, Szenes Hanna tollából íródott művet az ÉLI-ÉLI című dalt. Ezt majd be is mutatjuk a kivetítőkön – mondta el Gordon Gábor főszervező, Az Élet Menete Alapítvány elnöke.

A szervezők Idén is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél több holokauszt-túlélő és Jad Vashem díjjal elismert Igaz Ember is részt tudjon venni a meneten, ezért számukra ismét elektromos kisautók állnak majd a rendelkezésre, amik természetesen a menet élén fogják vinni az időseket, hiszen ők a legfontosabb vendégek, mint minden évben!

Rajtuk kívül ismét több fantasztikus művész lesz jelen az eseményen. 

Ott lesz Csuja Imre, Koltai Róbert és Csonka András színművészek, Kirschner Péter gitárművész, valamint a nagyon tehetséges Hamsa zenekar, akik a gyülekező alatt fogják nagy szeretettel várni a résztvevőket a Koltói Anna téren.

Az idei évben a megemlékezés megelőzi majd a menetet ezért a szervezők kérnek mindenkit, hogy a VIII. kerületi Koltói Anna térre jöjjön 17.00 órára április 16-án, vasárnap.

A megemlékezésen a rabbinikus teendőket Tótha Péter Joel, a Magyar Honvédség vezető tábori főrabbija fogja ellátni, hiszen ő a legautentikusabb zsidó egyházi személy, hogy a munkaszolgálatról szóljon.

Természetesen Dr. Verő Tamás főrabbi és az Élet Menete egyik alapítója is jelen lesz, aki több mint húsz sófár fújó társával és a nemzetközi szervezet vezetőivel Aharon Tamir és Michel Gourary urakkal közösen fogja indítani az idei Élet Menetét Budapesten.

Az idei menet díszvendége Katharina von Schnurbein, az Európai Bizottság antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős különmegbízottja lesz, valamint felszólal Öex. Yacov Hadas-Handelsman, Izrael Állam magyarországi nagykövete és Öex. David Presmann, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete is. Több Budapestre akkreditált nagykövet is jelezte már részvételi szándékát.

Emlékezzünk ismét együtt, találkozzunk április 16-án, vasárnap!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek