Tárlatvezetés a Mazsike tagjainak a 41. Magyar Sajtófotó Kiállításra

2023. Május 17. / 11:29


Tárlatvezetés a Mazsike tagjainak a 41. Magyar Sajtófotó Kiállításra

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) ingyenes tárlatvezetést szervez tagjai számára a budapesti  Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban látható 41. Magyar Sajtófotó Kiállításra május 26-án, jövő hét pénteken délután 2 órától. Az esemény külön érdekessége, hogy a tárlatot a kiállítás kurátora, Bánkuti András tartja.

A Mazsike szervezésében tárlatvezetésen vehetnek részt a zsidó kulturális szervezet tagjai május 26-án, jövő pénteken délután 2 órától a budapesti Nagymező utca 8. szám alatt található Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban megnyílt sajtófotó-kiállításon.

1_hajdu-d-andras_a-herszoni-fiu_001.jpgA herszoni fiú (Hajdú D. András képe)

Két okból is javasoljuk, hogy vegyenek részt a rendezvényen, először is azért, mert a tárlatvezetést Bánkuti András kurátor tartja; másrészt a kiállítás május 27-én zár, tehát több alkalom nem lesz az alkotások megtekintésére ebben a formában.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni az info@mazsike.hu e-mail címen lehet.

A KIÁLLÍTÁSRÓL

A 41. Magyar Sajtófotó Pályázatra ebben az évben 269 fotográfus 2443 pályaművel (köztük 1881 egyedi képpel és 562 sorozattal) nevezett, a beküldött fotók száma ezerrel haladta meg a tavalyit, összesen 6810 volt.

A zsűri tagjai voltak: Szlukovényi Tamás (elnök), a Toronto/London székhelyű Archive of Modern Conflict kurátora, a Reuters volt globális fotó főszerkesztője; Stephane Arnaud 2000 óta képszerkesztője, 2016 óta fotó főszerkesztője az AFP francia hírügynökségnek; Adrian Evans (London, Nagy-Britannia), a Panos Pictures igazgatója; Daniela Mrazkova, cseh fotográfiai szakíró, újságíró, kurátor, a World Press Photo, illetve a Pictures of the Year többszöri zsűritagja; Stiller Ákos fotóriporter, a New York Times, a National Geographic, a CNN, a Spiegel, a Stern tudósítója. (Forrás: Capacenter.hu)

(Címlapkép: A herszoni fiú – Hajdú D. András fényképe a tárlat anyagából)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek