Széna téri emlékpark: A zsidó emlékek is fontosak!

2021. Április 09. / 09:01


Széna téri emlékpark: A zsidó emlékek is fontosak!

A szervezők április 19-ig meghosszabbították a jelentkezési határidejét annak a kezdeményezésnek, amely a budai Széna tér történeti emlékeit kívánja feltárni szemtanúk révén. A visszaemlékezések alapján emlékparkot hoznak létre, ahol be kívánják mutatni az elmúlt évtizedek Széna téri viharait és örömeit.


Budapest II. kerülete többek között a Facabook-oldalán tette közzé azt a felhívást, amely a Széna térrel kapcsolatos személyes és történeti emlékek fölelevenítésére buzdít. A kezdeményezés határideje április 5. volt, ám ezt meghosszabbították április 19-ig. 

Mint írják, „egy tér Buda szívében, amely nagy idők tanúja volt: ez a Széna tér, ahol a magyar és a világtörténelem eseményei az életünk részévé váltak. Itt harcoltak ezrek a magyar szabadságért 1956-ban, itt zajlott le a XX. századi Európa egyik legvéresebb városi csatája a II. világháborúban, itt végezték ki a magyar ellenállás mártírjait. A történelmi események kulisszái között azonban nekünk, budaiaknak otthonunk része is ez a tér, amely mellett eddig legtöbbször csak elhaladtunk. Idén megújul a Széna tér, ahol történeti emlékparkot hozunk létre. A mi emlékeinket gyűjtjük össze, és azt mutatjuk be, miként éltük meg itt Budán az elmúlt évtizedek viharait és örömeit. Ossza meg velünk emlékeit! Vegyen részt Ön is az emlékpark létrehozásában!". 

A jelentkezőkkel videóinterjúkat készítenek, majd a felvételeket rendhagyó módon mutatják be a történeti emlékparkban és a hozzá kapcsolódó internetes felületeken. Az interjúk mellett fényképeket, naplókat és más személyes emléktárgyakat is gyűjtenek, amelyeket digitálisan rögzítenek. 

Jelentkezni e-mailben a szenater@masodikkerulet.hu címen és telefonon lehet a 06-80-345-699-es számon munkanapokon 9 és 17 óra között. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek