Sírkövet rongáltak meg a keceli zsidó temetőben

2020. November 02. / 09:42


Sírkövet rongáltak meg a keceli zsidó temetőben

Sírköveket döntöttek le és törtek össze a keceli zsidó temetőben. Az eset vasárnap reggel látott napvilágot a közösségi médiában, a temetőt fenntartó önkormányzat és a sírhelyek gondnoka feljelentést tett a rendőrségen.

kecel-sirkőrongálás.jpg

Szomorú a látvány halottak napja előtti egy nappal a keceli zsidó temetőben, ahol három síremléket is ledöntöttek. Brutális pusztítás nyomait mutatják az összetört sírkövek, amelyek közül egyet talán helyre sem lehet állítani, teljesen újat kell helyette építeni. Egy másik közeli síremlék helyét pedig szemmel láthatóan korábban emberi fekáliával szennyezték be.

– Vasárnap reggel értesült az önkormányzat a közösségi médiából arról, hogy a helyi zsidó temetőben rongálás történt. A városvezetése megtette a szükséges lépéseket a hatóságok felé, feljelentést tett az ügyben a rendőrségen – tájékoztatta a helyszínen a baon.hu-t Radva Zoltán, a keceli önkormányzat városgazdálkodási csoportjának vezetője. Információink szerint a sírrongálás kapcsán bejelentést tett a rendőrségen a temető gondnoka is.

A teljes írás a BAON.hu oldalon / IDE KATTINTVA olvasható 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek