Netanjahu is gratulál: Ukrajna a másik ország, amelynek az elnöke és a kormányfője is zsidó

2019. Április 23. / 13:41


Netanjahu is gratulál: Ukrajna a másik ország, amelynek az elnöke és a kormányfője is zsidó

Netanjahu miniszterelnök gratulált kollégájának, Volodymyr Zelenskynek, aki zsidó világrekordot állított fel: a megválasztásával Izrael mellett akad már egy másik ország is, amelynek az elnöke és a miniszterelnöke zsidó: Ukrajna. Izrael miniszterelnöke Porosenkot is felhívta és meghívta Zelenskyt Izraelbe.


Volodymyr Groysman miniszterelnökről már tudja minden olvasónk, hogy zsidó, ő Ukrajna miniszterelnöke. Most már nincs egyedül az ukrán közjogi méltóságok közül, haladunk afelé, hogy kijöjjön a minjen és lehessen együtt imádkoznia az ukrán közjogi méltóságoknak. Most csatlakozik egy másik zsidó származású főméltóság, aki szintén Volodymyr, Volodimir Zelenszkij elnökként, elképesztő népszerűségről indulva, a választók hozzávetőleg háromnegyede szavazott rá.

Netanjahu miniszterelnök fel is hívta a hamarosan hivatalába lépő, humoristából, TV-sorozat elnököt játszó vicces emberéből lett elnököt, gratulált neki és meghívta Izraelbe, reméljük, nemsokára találkozik egymással a két zsidó politikai vezető Jeruzsálemben.

A búcsúzó Porosenko elnököt is kereste Netanjahu, hogy megköszönje neki hivatali idejének fontos vívmányát, a jó kapcsolatokat Izrael és Ukrajna között.

Az új elnök óvatos ígéretet tett a kisebbségek, így a magyarok nyelvhasználati jogait illetően is.

A The Times of Israel írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Gyönyörű nők, sikeres emberek, boldog zsidók
Zsidó világ
Kácsor Zsolt: Doktor Moll és az elrepült libasült

Kommentek