Netanjahu is gratulál: Ukrajna a másik ország, amelynek az elnöke és a kormányfője is zsidó

2019. Április 23. / 13:41


Netanjahu is gratulál: Ukrajna a másik ország, amelynek az elnöke és a kormányfője is zsidó

Netanjahu miniszterelnök gratulált kollégájának, Volodymyr Zelenskynek, aki zsidó világrekordot állított fel: a megválasztásával Izrael mellett akad már egy másik ország is, amelynek az elnöke és a miniszterelnöke zsidó: Ukrajna. Izrael miniszterelnöke Porosenkot is felhívta és meghívta Zelenskyt Izraelbe.


Volodymyr Groysman miniszterelnökről már tudja minden olvasónk, hogy zsidó, ő Ukrajna miniszterelnöke. Most már nincs egyedül az ukrán közjogi méltóságok közül, haladunk afelé, hogy kijöjjön a minjen és lehessen együtt imádkoznia az ukrán közjogi méltóságoknak. Most csatlakozik egy másik zsidó származású főméltóság, aki szintén Volodymyr, Volodimir Zelenszkij elnökként, elképesztő népszerűségről indulva, a választók hozzávetőleg háromnegyede szavazott rá.

Netanjahu miniszterelnök fel is hívta a hamarosan hivatalába lépő, humoristából, TV-sorozat elnököt játszó vicces emberéből lett elnököt, gratulált neki és meghívta Izraelbe, reméljük, nemsokára találkozik egymással a két zsidó politikai vezető Jeruzsálemben.

A búcsúzó Porosenko elnököt is kereste Netanjahu, hogy megköszönje neki hivatali idejének fontos vívmányát, a jó kapcsolatokat Izrael és Ukrajna között.

Az új elnök óvatos ígéretet tett a kisebbségek, így a magyarok nyelvhasználati jogait illetően is.

A The Times of Israel írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek