Miskolc: Mi köti össze, s mi választhatja szét a történelmi egyházakat?

2022. November 16. / 14:16


Miskolc: Mi köti össze, s mi választhatja szét a történelmi egyházakat?

Novemberben is folytatódik a Miskolci Zsidó Múzeum és Látogatóközpont Baráti Körének idén szeptemberben kezdődött előadás-sorozata. Markovics Zsolt főrabbi vendége ezúttal a miskolci görög katolikus egyház megyéspüspöke és a Tiszán inneni református egyházkerület püspöke lesz. Az előadáson a zsidóság és a kereszténység történelmi gyökereiről, valamint arról lesz szó, hogy mi az, ami összeköti a történelmi egyházakat, s mi lehet az, ami szétválaszthatja a vallás hívőit. 

A Miskolci Zsidó Múzeum és Látogatóközpont Baráti Körének előadás-sorozata idén szeptemberben Markovics Zsolt főrabbi előadásával kezdődött, aki a kóserság alapjairól beszélt. Októberben a baráti kör vendége Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója volt, aki A hegedűs a háztetőn című előadásuk kulisszatitkait árulta el. 

A soron következő rendezvény két meghívottja dr. Orosz Atanáz, a miskolci görög katolikus egyház megyéspüspöke, valamint Pásztor Dániel, a Tiszán inneni református egyházkerület püspöke lesz, akikkel Markovics Zsolt főrabbi többek között a zsidóság és a kereszténység történelmi eredetéről beszélget majd, s megvitatják azt is: mi köti össze, s mi választhatja szét a történelmi egyházakat és híveiket?

Helyszín: Miskolci Zsidó Múzeum és Látogatóközpont, Déryné utca 20. szám.
Időpont: november 21-e, hétfő, 16 óra.

A részvétel ingyenes, de adományokat a szervezők elfogadnak. 

Az érdeklődőket arra kérik, hogy jelezzék részvételüket a +36-20-2192391-es mobiltelefonszámon (akár SMS-ben is), vagy pedig az info@szantograf.hu e-mail címen.
mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek