Megjöttek a német neonácik Budapestre

2024. Február 07. / 20:14


Megjöttek a német neonácik Budapestre

Felkavaró volt látni ma délután azt a kilenc-tíz német neonácit, aki fényes nappal ordítozva vonult Budapesten. Nyilván arra a neonáci rendezvényre jöttek, amelyet ezen a hétvégén rendeznek „valahol Magyarországon". Reméljük, hogy nemcsak mi vettük észre őket, hanem a rendvédelmi szervek is értesültek a megérkezésükről.

Ma délután fél négy körül kilenc-tíz német neonáci vonult végig a hetedik kerületi Damjanich utcán, majd a Bethlen utcai sarokhoz érve balra fordultak, és megindultak a Keleti pályaudvar felé. Onnan lehetett tudni, hogy németek, mert németül ordítottak és énekeltek. Láthatóan vidámak voltak, s meglehetősen nagy biztonságban érezhették magukat – elvégre egy efféle horda megjelenése félelmet kelt a járókelőkben. 

Azt pedig onnan lehet tudni, hogy neonácikat láttunk, mert az úgynevezett „nézeteiket" az öltözködésük visszatükrözte: a neonáci szubkultúra jellegzetes ruhadarabjait viselték az ugyancsak jellegzetes katonai bakanccsal.

Reméljük, hogy nemcsak a Mazsihisz munkatársa látta őket, hanem a rendvédelmi szervek is észlelték a jelenlétüket. Több mint valószínű, hogy a hétvégi nemzetközi neonáci találkozót kiemelt figyelemmel követő magyar rendőrség és titkosszolgálat már hetek óta aktív üzemmódban dolgozik az ügyön, s ennek keretében már megfigyelés alatt tartják a főváros főbb közlekedési csomópontjait – különösen a busz- és vasúti pályaudvarokat. Ha így van, akkor nem lesz nehéz az általunk is látott neonácik nyomára bukkanni.

Még egy segítséget adunk az illetékes szerveknek: amikor a neonácik ma délután fél négy és háromnegyed négy között a Damjanich utca és a Bethlen utca sarkára értek, éppen bekanyarodott az utcába a Keleti pályaudvar felé közlekedő 78-as troli. A jármű fedélzeti kamerája vélhetőleg rögzítette a jelenetet. 

A rendőröknek jó munkát kívánunk – a neonáciknak pedig nem kívánunk jó szórakozást Magyarországon. Tudjuk, hová valók. Oda, ahová a címlapképen lévő ábra mutatja: a szemétbe.

Illusztráció: OpenClipart-Vectors/Pixabay

mazsihisz icon

Címkék

Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek