Második lett a karcagi zsinagóga a nemzetközi közönségszavazáson

2022. Április 26. / 13:49


Második lett a karcagi zsinagóga a nemzetközi közönségszavazáson

Megtörtént a Baumit Life Challenge 2022 Nemzetközi Építészeti pályázat eredményhirdetése,  s örömmel számolunk be róla: a pályázatra  23 országból érkeztek nevezések, és a műemlék kategóriában a közönségszavazás alapján – 48 épület közül – a karcagi zsinagóga a legszebb öt épület közé kerülve a második helyezett lett. Gratulálunk!

Mint idén februárban beszámoltunk róla: a Baumit Life Challenge nemzetközi építészeti pályázatot kétévente rendezik meg azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet  azokra az egyedi, különleges és inspiráló épületekre, amelyeknek beruházása során Baumit anyagokat használtak. 

A febuár 7-én elindult nemzetközi közönségszavazáson több mint háromszáz pályamű hat kategóriában versenyzett: családi ház; társasház; középület; hőszigetelés; műemlék; különleges textúra. A karcagi zsinagóga a műemlék kategóriában volt versenyben másik 47 műemléképület között.

Az online szavazás április 17-ig tartott, és a karcagi zsinagógát illetően igen szép eredmény született: az épület az öt legszebb műemlék közé kerülve a második helyezést érte el.

Csillag Barnabás, a karcagi zsidó hitközség elnöke megkeresésünkre azt mondta: nagyon örülnek a szép sikernek, amelynek értékét egyrészt az emeli, hogy nemzetközi megmérettetés volt, másrészt az, hogy a közönség szavazatai számítottak. Hozzátette: az elismeréssel járó oklevelet a zsinagóga különtermében fogják kiállítani. 

A közönségszavazás eredményét ezen a linken tekinthetik meg.

(Címlapkép: Bognár Benedek/Baumit)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek