Vírushelyzet: Izrael behúzza a kéziféket

2020. Szeptember 24. / 16:33


Vírushelyzet: Izrael behúzza a kéziféket

Az izraeli kormány csütörtökön bejelentette, hogy szigorítja az országos zárlatot a koronavírusos fertőzések számának ugrásszerű növekedése miatt – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet. ,,Úgy döntöttünk, behúzzuk a kéziféket" – mondta Joáv Kis egészségügyi miniszter-helyettes. 


Az Izrael Rádióban nyilatkozó Joáv Kis az újabb korlátozásokat nem részletezte, mindazonáltal több izraeli médium szerint a rendelkezések szűkítik a nyitva tartó boltok számát, a lakhelyelhagyási korlátozás pedig érvényes lesz az utcai tüntetésekre is. Az új rendelkezések – amennyiben a törvényhozás jóváhagyja – pénteken lépnek életbe.

Izraelben szeptember 18-án vezettek be egy hónapos országos zárlatot a járvány második hullámának megfékezésére. Az iskolák bezártak és kijárási korlátozásokat vezettek be. Az ország vezetése a három hétre tervezett zárlattal elsősorban az egészségügyi rendszer túlterhelését akarja megakadályozni. A drasztikus intézkedés bevezetése előtt több kórházvezető jelezte, hogy az egészségügyi intézmények kezdik elérni kapacitásaik határát.

A 9 milliós országban a múlt héten az új igazolt esetek száma naponta megközelítette a hétezret. Izraelben 204 690 fertőzéses esetet regisztráltak, 1325-en meghaltak, 144 963-an pedig felgyógyultak a kórból a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtöki összesítése szerint.

(Címlapkép: Reuters)

MTI

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek