Felfüggeszti budapesti járatait az El Al Izraeli Légitársaság

2020. Március 12. / 17:01


Felfüggeszti budapesti járatait az El Al Izraeli Légitársaság

A koronavírus-járvány miatt március 17. és 28. között nem közlekednek az El Al járatai Tel Aviv és Budapest között a légitársaság hivatalos Facebook-oldalán megjelent közlés szerint – olvasható az AIRportal.hu internetes oldalon.

Az izraeli lapok már a múlt hét végén arról írtak, hogy a légitársaság felfüggeszti több európai járatát, köztük a budapestit is, de ezt akkor az El Al magyarországi képviselete cáfolta, bár jelezte, hogy ad-hoc járattörlések lehetnek.

Az izraeli nemzeti légitársaság mai bejelentése szerint azonban március 17. és 28. között leállnak az El Al járatai Tel Aviv és Budapest között.

Ezen a héten már csak március 15-én, vasárnap érkezik egy El Al-gép (LY 2367/2368) Ferihegyre.

A légiközlekedési és légiutazási online magazin úgy írja – hogy az El Al több más légitársasághoz hasonlóan rugalmas szabályokat léptetett életbe a repülőjegyek átfoglalására, az utazások elhalasztására vonatkozóan. Közlésük szerint a 2020. április 30. előtti indulásra szóló repülőjegyek díjmentesen átírhatóak egy későbbi utazásra, legkésőbb 2021. február 28-ig.

Az izraeli hatóságok a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében az összes érkező utas számára kötelezően 14 napos karantént rendeltek el.

A Wizz Air március 10-én kedden bejelentette, hogy március 12-től a Budapestről és Debrecenből Tel-Avivba, illetve Eilatba induló járatait március 23-ig szünetelteti, beleértve az aznapi járatokat is.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek