Egy nagy barátság kezdete: Chicago polgármesteréért rajonganak az ortodox zsidók

2019. Június 27. / 15:38


Egy nagy barátság kezdete: Chicago polgármesteréért rajonganak az ortodox zsidók

Szenzáció volt, hogy Chiacgo egy színesbőrű, nyíltan leszbikus nőt választott polgármesterének, aki történelmi tettként ellátogatott egy szombat reggel az ortodox zsidók közé, hogy kifejezze: nagyon fontos neki a biztonságuk. A közösség végtelenül hálás volt a gesztusért.


Lori E. Lightfoot, Chicago új polgármestere szinte magánemberként tett látogatást szombaton a zsidónegyedbe. Médiastábját nem vitte magával, hiszen az a Szombat megszentségtelenítése lett volna, ha fénykép készül róla, lefilmezik. Minden tekintetben tiszteletben kívánta tartani az ortodox zsidó közösség szokásait, a vallástörvényt.

A polgármester kampányának központi témája volt a közbiztonság kérdése és az ortodox zsidó népesség jól felismerhető, könnyen gyűlöletbűncselekmények céltáblájává válhat, ezért érezte különösen fontosnak, hogy látogatásával világossá tegye: mellettük áll és az által vezetett városban kitüntetett fontos lesz biztonságuk szavatolása.

A zsidó közösség különböző vezetői egyaránt a lelkesedés és a hála hangján beszéltek a vizitről, régóta nem volt példa arra, hogy éppen hivatalban lévő polgármester meglátogassa a közösséget és elbeszélgessen tagjaival, személyesen is kiálljon mellettük.

A Baltimore Jewish Life írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek